16 april, 2024

1969 Vouvray Domaine Bourillon d’Orleans Sec

Vouvray Domaine Bourillon d’Orleans 1969 Sec. Det betyder typ jäkligt gammal chenin blanc. Ibland går det att hitta roliga prisvärda viner på SB. Detta får nog betecknas som ett av de trevligare. 41 år gammal och förbaskat trevlig att sniffa på. Russin och plommon med en liten touch passionsfrukt. En liten vaxad ton av wellpapp vittnar om att det minsann varit instängt i en flaska i ‘några’ år. Vinet är förvånansvärt friskt med fin syrlighet. Inte alls så sött som befarat. Och inte alls så trött. Vinet avnjöts i trevligt sällskap och tillsammans med ett gäng ostar där Fouchtre-de-Vache vann matchningen.

299 kr på SB. Tyvärr slutsålt 🙁

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

2 kommentarer
  • Hej Fredrik ! Jag passade på 69:an vilket verkar ha varit ett misstag. Satsade istället på den något decennium yngre varianten som fortfarande är odrucken. Har du testat den ?

  • Hallå, vinet var ju inte superkomplext men oerhört kul att prova. Den yngre varianten har säkert ett gäng år kvar. Inte testat den. Sprang på 69:an av en slump på Regeringsgatan – någon hade missat att hämta ut den. Hehe, så bra.