angelo-bye-svezia2

I onsdags och torsdags besökte Angelo Coluccia Sverige för att tillsammans med en hoper förväntansfulla vinintresserade smaka igenom Italien i Bertazzonis showroom (TACK!). Angelo är en entusiastisk och väldigt professionell kille som vid sidan om sitt vanliga arbete säljer och distribuerar viner i Italien. Fast det är ju inte vilka viner som helst fick vi glatt erfara. Angelo har noga valt ut sina producenter och det är tveksamt om det kommer bli så många fler än:

Tenuta Grillo från Monferrato, Piemonte
Campo di Fonterenza från Montalcino, Toscana
Azienda Agricola Guccione, från Monreale, Sicilen
Bressan från Farra d’Isonzo, Friulien
Paolo Bea från Montefalco, Umbrien
Camillo Donati från Emilia-Romagna
I Clivi från Friuli-Venezia Giulia

Vinerna kan sedan i förra veckan beställas för omedelbar transport hem till din dör á la Stefan Töpler via hemsidan. Det är dock aningens dyrare att skicka från Apulien än från Tyskland så fraktkostnaden är 249 kr för ett sexpack (som är minsta ordern). Men det är dock inget problem – alla viner är ytterst sällsynta i Sverige (utom Bressan då). Återkommer med lite noteringar – hjärnan processar fortfarande alla intryck!

Fler var här: Svenssonmakaren, Red Scream, Kinna, Rara Droppar, Barolista, Smaskens, Sofija….

Terra del Vino →

4 kommentarer

  1. Suveränt trevlig – och god – kväll. Skriver om den i detta nu (tar bara en liten paus – många länkar kors och tvärs blir det…). Tack för att jag fick komma!

    Svara

  2. Haha, jag vet, galet många! Tack för att du kom 🙂

    Svara

  3. […] som har den där bitterheten med närmast perfekt pepprighet. Och sen fick jag smaka (på Terra del Vino-provningen) nytillskottet i olivoljeserien; Cima di Mola – ytterst liten produktion, ytterst ovanlig […]

    Svara

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *