Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

Bloggträff och lite, lite Terra del Vino

matbloggsdate

Under några månader har jag och elvelva snurrat om det inte vore ytterst trevligt med en bloggträff med våra gemensamma favoritmatbloggare. Fast det är nog mest Sofija som anordnat, funderat, ivrigt påhejad av mig. Aja, jag tar med ost och vin resten fixar du säkert! Då, får några månader sedan hade jag absolut ingen tanke på att jag för Angelo Coluccias räkning sätta samman en vinshop med några fantastiska italienska vinproducenter. Då, för några månader sedan hade jag heller ingen aning att denna veckans schema innebar att anordna en roadshow för projektet Terra del Vino på onsdagen OCH torsdagen och samtidigt sätta samman de sista bitarna på sajten. Jag måste erkänna att rent mentalt kanske det hade vart bättre att sova igenom helgen 😉 Men vafan, på’t bara, några av Sveriges bästa matfotografer kommer ju vara där och säkerligen väldigt god mat! Så tredje gången denna vecka –  mat, vin och fotografera utan ljus 🙂

Elvaelvas fluffiga ostkräm kan jag verkligen rekommendera. Funkar till det mesta!
Camillo Donatis Lambrusco 2010 var verkligen ren i smaken. Finns här →
Jean-Paul Hébrart Special Club 1er Cru 2006 var sådär fläskigt god med massor av brioche och nötter… tack för den!
Calabretta Etna Rosso från 2001 var väldigt bra, sista flaskan.
Gucciones Arturo di Lanzeria Perricone 2011, var vekligen ett kul vin att testa, massor av mineral, röda sirliga frukter, lite salmiak, väldigt mycket blommor och kryddor. Finns att beställa här →

Den där reninnerfilén var verkligen god, likaså tillbehören!

Mer här: Momas Kitchen, Pickipicki, och sen dyker det eventuellt upp mer här: Kinnas blogg, Helena Ljungren, Made by Mary.

Vilka grymma matfotografer det finns därute… det knäcker mig totalt.

 

Skrivet av
Fredrik
Se alla inlägg
Svara

6 comments
Skrivet av Fredrik
Who Cut the Cheeze?