Fredagens spontankombo är lite av en högoddsare här på WCTC – torkad fläsk hör ju iofs till vanligheterna, men inte ett spanskt rödvin av det enklare slaget. Nu är vinet inte enkelt som så men priset är enkelt för plånboken att bära och smaken lovar för mer. Kul. Är det inte dags för Spanien överlag snart? Eftermiddagsmyset är några skivor Pata Negra, några oliver och El Coto Crianza som hör till Sveriges mest välkända Rioja-brands.
El Coto Crianza 2008 (länk) 75 kr
Vinet öppnar med en busig kryddighet, kryddor jag känner igen från mitt Languedoc, men med en spanskare touch (pimiento, typ). Fin arom i form av mörka frukter även ett anslag av torkad frukt, örtbukett och en dutt lakrits. I munnen är vinet relativt slankt med fin syra och balanserad smak (busigt sydfranskt tänker jag – varför refererar jag till Frankrike egentligen?). Eftersmaken bjuder på extra kryddning och i eftersmaken får jag en känsla av faten med en liten vaniljsötma och lakrits. Bra att vinet inte känns kladdigt 🙂 Det är nog dags att testa de lite finare El Cotos.
Snart dags att grilla på Wagyu-högreven från Sovel 🙂
Ps. Känns som det är vår i luften!
Wagyu? Frestare där!!! 😉
Attans, din kontaktformulärsida (heter det verkligen så?!) lyser blankt för mig. Hur kommer jag i kontakt för ett lille spörsmål kring mat & vin? /hils Sofija.
Shit, trodde inte ens jag hade en sån sida 🙂
Om din mejladress är foo-weel så har du ett mejl!