27 februari, 2024

Rea på Systembolaget!

Ibland när jag inte har något roligare för mig brukar jag leta på systembolagets hemsida efter viner med nedsatt pris. Jag har inte sett den lilla kryssrutan förr, så det är lite som julafton… Ibland har jag hittat klara fynd som sedan visar sig vara slut!. Livets lott kan tyckas. Men  antar att jag inte är den ende som letar fynd?! Först och främst har jag letat efter gamla rieslingar från Alsace eller Österrike. Alltid slut. Så nu har jag expanderat mina sökningar till andra regioner.

Så i förra veckan när när jag visste att jag skulle stanna på Medborgarplatsen efter jobbet, så skulle jag minsann göra slag i saken och köpa mina första viner på nedsatt pris. Systembolaget i Söderhallen är som ett litet hål i väggen där det bara säljs vin(tror jag). Ofta lite speciella sorter.

Enligt systemets hemsida skulle det finnas ett par viner kvar av de jag letat upp. Så det är alltså 50% chans att de är kvar och står det 1 st i lagersaldo är du nere och fiskar på 5% chans att få vinet.

Vinerna:

Poole’s Rock Shiraz 2002, 125 kr (ord. pris 193 kr). Jag köpte den sista!
Zull Riesling Innere Bergen 2003, 140 kr (ord. pris 174 kr).
G4 Riesling 2004, 79 kr (ord. pris 99 kr).

Det enda vinet som kan klassas som billigt-billigt i sammanhanget är Poole’s Rock vars pris är nedsatt hela 68 kr. Hoppas att det smakar gott! Jag är inte så väldigt förtjust i Shiraz, tror jag. Zull Riesling har fått ett bra betyg så det torde vara ett säkert kort. G4:an är redan slut och den var riktigt bra ackompanjerad av Pecorinon Brisigbella.

Gå in och fynda du också, men ge tusan i mina rieslingar!! 😉

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

5 kommentarer
  • Fredrik! Oroväckande att du nu också hittat den där snabbrutan för att komma till nedsatta sortimentet. Det blir fajt om österrike-rieslingarna i fortsättningen! 🙂 Men jag får alltför sällan tummarna loss innan godiset tar slut. Ser fram emot hur du finner Zull!

  • Haha! Om jag köper flera av en sort så kan du få köpa av mig. Till ordinarie pris då förstås 🙂 Nejdå.. Hoppas Zull är bra. Missade ju Smaragd från Wachau(jag hann beställa men aldrig få) för inte så länge sedan så denna hoppas jag på. Jag återkommer om den.