1 december, 2023

Lite gott på tallriken på ‘min’ alldeles egna dag.

För att vara helt sanningsenlig brukar jag unna mig lite gott på tallriken vare sig det är min eller någon helt främmande människas namnsdag. Dagen till ära och för att jag inte orkade stå vid spisen all day long så tyckte vi att det vore lite trevligt med lite Antipasti på balkongen.

På tallrikarna: Prosciutto St Daniele, Comté 18 mån, gårdstillverkad Taleggio, Parmigiano 24 mån, Salami från Machelleria Falorni smaksatt med Chianti Classico, Buffelmozzarella, Olivolja från Planeta, färsk grön pesto, och hemgjord tapenade och så vitt bröd som möjligt (jag tycket det är löjligt gott till – och nyttigt framförallt.. höhö)

I glaset: Luigi Vogheras Barbera d’Alba 2007.

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

12 kommentarer
 • En liten petimetrig kommentar.San Daniele är INTE en Parmaskinka. Den kommer från Friulien. Båda är lufttorkade men faktiskt rätt olika varandra, San Daniele är sötare och har mer nötsmak.

 • Ja, jag försöker att inte missa ett tillfälle att lyfta fram favoritregionen. För övrigt såg tallrikarna läskigt läckra ut. Jag ska försöka få till något liknande ikvällOlivoljan från Planeta, är det vinproducenten från Sicilien som även gör olja ?

 • Haha, jag har förstått det 🙂 Yes, olivoljan är från Planeta (vintillverkaren), och den är vääldigt bra. Lite för gräsig för all slags mat men till antipasti och pasta och sallader är den perfekt!

 • Hej!
  Vad kul att du ska till Skillinge. Själv ska jag ner igen på fredag. Kan rekommendera Skillinge fisk också. De har en toppengod sillburgare.
  Jag gjorde också en annan grej som jag tänkte blogga om snart och det är en kryddvandring på Österlenkryddor. Lärde mig massor och tyckte det var trevligt.

  Ha det så bra. Är du i skillinge 6-14 aug får du gärna hojta till. Jag bor mitt i byn och en fika går alltid att fixa.

 • Hej Kinna 🙂 Jag gjorde samma kryddvandring förra året, har fortfarande kvar massa torkade kryddor hemma.. väldigt drygt. Ahh va trist, den 6:e åker vi till Örenäs slott i Glumslöv för ett par dagars övernattning och Pågatågsåkning 😉

 • Vilken härlig blogg! Kommer att återkomma ofta. Å, vilka fina bilder. Hittade hit då jag googlade på Taleggio som jag nyss mumsat på ikväll.