12 juni, 2024

B&B Cascina Sciulun

Ett litet hopp från föregående B&B. Jag skulle kunna kasta en sten och träffa mitt förra boende (Cascina Ballarin). Det var inget jag visste innan, tog för givet att det var längre ifrån. Det är det också om man kör åt helvete fel. Jag menar… om man får för sig att det bara finns en väg till stället, ja, då kör man ju där. Det är som sagt första gången för mig här i Langhe, Piemonte.

Cascina Sciulun är verkligen ett ställe att sikta på om du letar ett B&B som andas äkta vara. Kasinan ligger på en höjd i Monforte d’Alba och vingårdarna (Bussia, Munie, Pugnane m.fl.) breder ut sig likt en solfjäder runt hela byggnaden. Sköna människor, en bastant dam och ett gäng hundar (se bild ovan). Tipset om detta boende kom från den eminente Patrik (Italienska Viner) och han har beskrivit Cascina Sciulun på ett skönt vis. På pricken så är det.

Cascina Sciulun (shi-lun, typ)
Pris dubbelrum: 50€
Internet, gratis.
Vinprovning av gårdens vin (Dolcettos, Barberas, Langhe Nebbilolo, Barolos osv… ). Ostar och den lokala specialiteten; marmeladen Cugnie. Hembakta grissini, hembakt bröd och juice till frukost. Prisvärt boende? Skojar du.

Mycket fräscht rum (det finns bara två). AC. Läs mer om producenten på Italienska Viner (länk ovan).

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

4 kommentarer