Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

B&B Cascina Ballarin

För den som är intresserad av att uppleva Piemonte rekommenderar jag att bo på en eller flera vingårdar. I La Morra är det så korta avstånd så det är inget problem att kånka runt på resväskan. De B&B som jag hittills bott har överlag haft en mycket hög standard. Att boendet är mitt bland vinrankorna med vidunderlig utsikt skadar ju inte. Internet finns, ofta trådlöst, så det är bara att blogga på balkongen som jag gör nu :).

Cascina Ballarin
Pris dubbelrum: 60€
Trådlöst internet, gratis.
Vinprovning av gårdens vin (Dolcettos, Barberas, Langhe Nebbilolo, Barolos osv… ).

Hög standard på rummet med AC, nytt badrum. Ett familjeföretag är bröderna tillverkar vinerna, både traditionella (ej eklagrat/lagrat på stora slovenska ekfat) och av den moderna typen (lagrat på mindre franska ekfat, ofta nya). Alla är fantastiskt trevliga och det spelar ingen roll att de flesta är värdelösa på engelska och jag är värdelös på italienska. Är Giorgo på humör så plockas alla möjliga sorts vin fram framåt kvällen. På kvällen jag kom var även en vän till Giorgo där så det serverades gammal Barolo och hasselnötter(det växer mycket nötter här) till alla: en tysk, en svensk resten italienare från Umbrien. Jag REKOMMENDERAR deras Barolo Bricco Rocca 1997 och 1999 för 34/36€. Färdiglagrad Barolo är egentligen inte så billig. Shit vilka viner.

Skrivet av
Fredrik
Se alla inlägg
Svara

3 comments
  • […] Flera Testuns lagras i åratal innan den släpps på marknaden, då ingår marineringstiden och vidare lagring i ostkällare. Färgen är ljusgul med lila kanter, där den sugit åt sig vinmust. Doften är rejäl med vin och mörk jordkällare. Smaken är riktigt fin med en trevlig nyans av vin med en trevligt smörig nötig ton – den är också ganska syrlig tack vare getmjölken. Jag tror att denna variant har en mindre andel getmjölk än andra TAB jag smakat. Närmast perfekt getsmak i kombination med härlig kossamjölk. Jag äter den nästan rumstemperarad så att alla smaker och dofter får fritt spelrum tillsammans med en Barolo från Cascina Ballarin – ett vin jag köpte på vingården i höstas. RESTIPS. […]

Skrivet av Fredrik
Who Cut the Cheeze?