19 maj, 2024

7.5 centiliter 20 YO Terrantez H&H

 

-Sniffa på det här!
-Behövs inte, hela köket doftar!

I ett inlägg vurmar jag för ett sött vin till julens möögliga ostar. Niklas J kommenterar och tipsar istället om Madeiravinet och lovar att skicka en liten flaska som smakprov. Idag kom den lilla flaskan. Jag tror jag måste revidera mitt tips om sött vin till ost.

Terrantez Henriques & Henriques 20 YO
Tjära och söt tobak från en nyrullad kubansk cigarr. Torkade frukter (främst fikon) med mycket brända mandlar och valnötter. I bakgrunden lurar ångor från en blöt oljemålning som vilar i en blomsterhage. Oerhört komplext. I munnen luras jag först att tro att detta är ett riktigt sött vin, men det är så oerhört snyggt paketerat i sin egen syra och lilla bitterhet att jag blir hänförd. Eftersmaken är lång jävlar med mörkchokladig (riktigt bra choklad) strävhet men med halvsöt ton. Jag vill nog inte veta vad en flaska kostar, risken är stor att jag måste ha en egen…

Madeiravin finns i olika varianter som du kan läsa om här.

För de som vill veta mer om vin från Madeira – läs på Niklas Maderia-blogg. Niklas har även ett eget inlägg om detta vin.

Niklas, tack,  jag kunde inte hålla mig till nyår. Kostar? Vill ha!

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

5 kommentarer
 • Bra att du inte kunde hålla dig 😉

  Jag önskar jag kunde säga att det bara är att kila ner till bolaget och plocka upp en men tyvärr är det inte så.

  Mängden Terrantez som skördas varje år är löjligt liten och därför väljer oftast H&H att göra en blandning istället för att få lite volym (om några tusen flaskor nu kan vara det!).

  Jag räknar med att den gör entré på vissa marknader i Europa snart (UK, Tyskland) men annars så är det hos H&H man får vända sig.

  Senast det begav sig tog de 37 euro för en flaska så räkna med uppåt en femhundring på marknaden utanför Madeira.

  Senast där så provade jag H&H Vintage Terrantez 1976. Där händer det grejer på riktigt!

  Kul du gillade. Jag ska nog få dig fast i Madeiraträsket ska du se 😉

  Gott nytt på dig!

  MVH

  Niklas

 • Mm lär inte vara svårt att gå ned sig i det träsket!

  Hör av dig nästa gång du ska köpa, det ligger ju redan en flaska på beställning.

  Gott Nytt!