Det går att bjuda på sig själv… och sen kan man göra såhär. Master muppet!
Jag, Mr Bertazzoni och Svenssonsmakaren åkte ju på en grabbhelg med Apuliens Smak-Roberto i september. Jag tänker ofta tillbaka på den resan. På maten, vinet, osten, platserna, skratten och inte minst olivoljan som Olio Intini tillverkar med den...
Sugen på vad Apulien har att erbjuda i mat-, olivolja- och vinväg? Bege dig till Bertazzonis showroom på Torsgatan 5a i Stockholm. Här kommer Roberto Carvutto (Apuliens Smak) och olivoljegurun Johan Blanche (boken Olivoljeguiden) guida er genom Olio...
Alla som gillar god olivolja kan få sitt lystmäte fyllt den 12 juni. Då kommer olivoljegurun Johan Blanche tillsammans med Roberto att ge en masterclass i olivolja. Det blir med andra ord en riktigt trevlig kväll tillsammans med ett gäng olika...
Denna där Roberto på Apuliens Smak importerar några olika olivoljor från den lilla familjeproducenten Intini i Alberobello, Apulien. Intini startade sin verksamhet 1928 och tillverkar ett antal olika olivoljor, alla på traditionella inhemska oliver...
[soliloquy id=”5891″] Apulien 21-25 september 2012 I september åkte jag med Apuliens Smak-Roberto till hans hemstad Gioia del Colle i Apulien. Resan bjöd på massor av nya bekantskaper – bland annat Angelo som jag i dagarna...
Tänkte jag skulle gräva lite djupare ned i torsdagskvällens övning, du vet den som innebar smuttande på italienska viner och gottande av italiensk mat. Hela Terra del Vino-grejen kom sig ju av att Angelo Coluccia som arbetar med mat, resor och lite...
I onsdags och torsdags besökte Angelo Coluccia Sverige för att tillsammans med en hoper förväntansfulla vinintresserade smaka igenom Italien i Bertazzonis showroom (TACK!). Angelo är en entusiastisk och väldigt professionell kille som vid sidan om...