Vuxenmat på burk

Hem Mat Vuxenmat på burk
Vuxenmat på burk

Efter att ha sprungit på Willys i Sickla och inhandlat barnmatsburkar gled jag förbi Mi Piace på vägen efter en liten bit parmesan. Fick ett tips av Putte att testa en ny produkt – en typ av ragu på glasburk. Jojo, på glasburk alltså. Jag ställer mig lite frågande till mat på glasburk. Faktiskt. Fast barnmat på glasburk köper jag ju frekvent, tänker jag sen. Okej, stoppar jag sonen full med dylik mixtus från semper and what not så får jag väl själv ställa smaklökarna till arkebusering. 

Burkmaten är dock lite roligare än vad jag först trodde. Producenten är ‘Amerigo 1934‘ som egentligen är en trattoria/restaurant som på senare tid konverterat matlagningen till slowfood-rörelsen (vad nu det innebär) och tillverkar lite olika produkter bland annat ragu i tre olika utföranden: Panzetta (fick följa med hem), Salsiccia och Prosciutto. Ragun är helt fri från E-ämnen och vad jag kan se även konserveringsmedel. Bouno. Även en paprikaröra (Peperonata) fick henka på hem som enligt utsago ska vara grym till kött. Återkommer om det.

En liten burk som jag glömt att nämna här på bloggen är Elisir di Parmigiano Reggiano – en sorts potkäse på äkta parmesan (från samma importör som ragun), olja och vitt vin. Dags att den får ett välförtjänt omnämnande. Grym till det mesta du kan tänka dig som du vanligtvis har parmesan till och som du inte visste att du behövde parmesan till – som till exempel ragu på pancetta såklart. Och bröd.

Jag hällde innehållet i en liten kastrull och satte på pastavattnet i en annan. Linguini från Rustichella d’Abruzzo är nog bland den godaste pastan jag känner till. Ragun får bli nästan kokande när jag tillsätter lite Elisir av parmesan och drar från plattan. Jag skrapar lite parmesan och strösslar över tillsammans med lite bra olivolja. 12 minuter senare står en riktigt bra pastarätt på bordet samtidigt som lillplutten får sin potatis- och majspuré med kalkon. Den anrättningen tog också slut. Mer finns att läsa på Gattimondo →

 

 

Säg nåt

Ingen kommer se din mejladress.