När jag var i Piemonte och bodde nära den lilla staden La Morra hos Paola (som är svenska) på vingården Fratelli Revello i Frazione Annunziata slogs jag av tanken på att aldrig kunna avnjuta vinerna hemmavid. Det går ju att utföra en privatimport av vingårdens viner men det blir i slutändan ganska dyrt.  Tydligen skulle ett företag börja importera Revellos viner till Sverige men det tycktes inte riktigt klart.

Men nu har det hänt saker. Nu kan du beställa vin och endast betala 190 sek (Sthlm, Gbg) för frakten oavsett hur många flaskor du köper. Företaget beställer månadsvis viner direkt från de få vingårdarna de samarbetar med. All skatt och avgifter betalas av XWine. Verkar vara ett seriöst företag och jag ska nog testa att beställa ett 6-pack av denna blandlåda. Priserna är mer än humana och beställer du ett 12-pack (dela med kompisen) är styckpriset runt 130 kr inkl. frakt. Antar att det handlar om ett sorts introduktionspris.

Italienska Viner har testat ett gäng av Fratelli Revellos viner.

Fratelli betyder bröder på italienska.

10 kommentarer

 1. Hej Fredrik

  Har egentligen ingenting med inlägget att göra men jag är ställd, behöver hjälp från expertis 😉

  Om jag vill ha en gräddig, möglig ost utan allt för krävande (smakrik) karaktär från en välsorterad (om än vanlig) matvarubutik. Vad ska jag välja??

  Tack på förhand// David

  Svara

 2. Hallå David!
  St Agur ett bra tips. Krämig, gräddig och nästan bredbar – perfekt till pepparkakorna.

  http://www.who-cut-the-cheeze.se/2008/09/st-agur-miiild-och-kraamig/

  Annars är Stilton riktigt bra. Lite torrare och med större och komplex smak. Den äkta kanske inte hittas på ICA-butiken…

  Svara

 3. Tack för snabbt svar, ska prova St Agur. Vet inte om jag har smakat äkta stilton men ica varianten är helt ok den också.

  Svara

 4. Kul att nu uppmärksammar bröderna Revello. Jag jobbar för http://xwine.se i Göteborg och vi är seriösa och har funnits sedan 2007. Alla gårdar på xwine.se går att besöka och bo på.

  Blandlådan ovan (6 flaskor) är utmärkt för att smaka sig igenom tre olika viner. Vi har även blandlåda för 795:- som inkluderar två flaskor Barolo, mycket prisvärd.

  Hoppas det ska smaka.

  Svara

 5. Superkul att det finns möjlighet att få hem Fratelli Revello. Har ni kontakt med några andra Barolo/Barbaresco-producenter?

  Svara

 6. Hej Fredrik!
  Vi har en del kontakter i det området!
  Dock kommer den närmaste tiden satsa på områden som ännu inte finns representerade på http://xwine.se.

  Mvh
  Eric
  xwine.se

  Svara

 7. Eric: Får jag föreslå någon trevlig mindre producent från Friulien 🙂

  Svara

 8. Hej Fredrik!
  Självklar är alla förslag är välkomna, maila mig gärna på eric (a) xwine.se

  🙂

  Svara

 9. […] importören XWINE skulle börja att importera men visste då inte hur, vad eller i vilken skala. Några månader senare slog Xwine.se upp nätbutiken och det var möjligt att beställa vin från utvalda vingårdar bland […]

  Svara

 10. […] var det cirka 30 grader och stekande sol. Lite bestyr inne i Alba sen swish-swosh till La Morra och Paola på vingården Fratelli Revello. Incheckning och lite vila för sedan få en skön vinprovning med panoramavy österut mot […]

  Svara

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *