Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

Tua Rita ’Perlato del Bosco’ IGT 2008 + Gremolatapasta med Culatello = sant

Ännu ett nedslag i min lilla vinlåda från Superiore. Hade för avsikt att ploppa en Chianti Classico men näh det var ju fredag och det vore trevligt med ett litet dyrare rötjut. Korken ur och så kommer jag på att vi skulle äta pasta istället för kött och potgratt.. Hmm, vinet lär ju vara rätt bastant, kanske inte passar klockrent till pasta med massa vitlök men se det gjorde det – alldeles strålande faktiskt…

Tua Rita är superkänd vingård i Toscana och såhär skriver de om Perlato del Bosco.

We could call the Perlato del Bosco as traditional wine cause is composed by a majority of Sangiovese, It is the typical Tuscan wine.
Harvest the first and third week of September, it is vinificated for 18 days with the traditional maceration’s system and aged for about 15 months in French barriques
being used for the second and third time.

Tua Rita är ju för övrigt vinproducenten bakom Kents (bandet alltså) vin. Alla Tua Ritas viner hittas här.  (Perlato del Bosco kostar 319 på bolis och cirka 200 kr på Superiore i dagens kurs). Öhh påslag?

Skrivet av
Fredrik
Se alla inlägg
Svara

Skrivet av Fredrik
Who Cut the Cheeze?