Tack för en fantastisk kväll!

Hem Mat Tack för en fantastisk kväll!
Tack för en fantastisk kväll!


Då var den avklarad. Kvällen jag sett fram emot i flera månader. Så fantastiskt trevligt! Tycker nog inte att eventarrangör och moderator är mitt kall här i livet men jag hoppas att alla är nöjda för det var ändå kul och inspirerande att planera kvällen Och en aning jobbigt ;). Det kommer förhoppningsvis fler bilder från hovfotograferna: Svenssonsmakaren, Red Scream & Riesling, Vpk2881, Puttes Vinspalt, Smaskens.nu

Jag måste först och främst tacka Carlo och Paola för att de tog med vinerna och marmeladen helt utan kostnad och för de är så varma, goa och o-pretto människor. Kvällens stjärna går till Tommy Eriksson, F&B på Högberga Gård för den otroligt goda maten, det proffsiga bemötandet och för preppen. Grymt Tommy, tack och till Johan Hjort som lät oss vara på Högberga överhuvudtaget! Mina kära medhjälpare förtjänar en extra stor stjärna: David Svenssonsmakaren, farsan och Tomas Nebbiolosson serverade vin och pratade med gäster mest hela tiden och hade full kolla på alla Barologlas som skulle förhällas. Tack till xwine som lät gästerna beställa vin till ett mycket bra pris. Tack till Mi Piace för bra pris på ostarna. Tack till Mats Westin som tog med en flaska sardiskt rött vin (Mamuthone på druvan Grenache (Canonao). Ska bli kul att testa), till David (igen) för en annan obskyr flaska, till Roberto som tog med en olivolja från sin uppväxtby. Tack till Magnus Johansson Bageri & Konditori i Hammarby Sjöstad för bra pris på brödet. Tack, tack, tack till alla som kom!

Var var det ni åt och drack?

Del 1:
Fördrink samt mys i Kinarummet framför brasan (ekorosé från Vinik)

Del 2:
Fratelli Revello Dolcetto d’Alba 2009
Fratelli Revello Barbera d’Alba 2010
Ostbricka med Robiola Tre Latti (hel rund 165:-, Mi Piace) från Langhe
samt Testun al Barolo (get och ko. 690 kr/kg, Mi Piace).
Cugna, unik marmelad från Langhe gjort på fikon, druvmust, hasselnötter, valnötter, päron, äpple…
Olivolja (Planeta DOP från Sicilien 195:- på Mi Piace).
Liguriska oliver
Surdegsbröd från Magnus Johansson (Tv4) Bageri & Kondis i Hammarby Sjöstad.
Salt (Sicilien, Mi Piace).
Surdegskex.

Del3
Fratelli Revello Barolo Normale 2007.

Del 4
Nebbiolobräserad oxkind, gårdsbiff från Örebro, färsk chorizo, kompott på kastanjer, morot och sidfläsk och en grymt len mandelpotatispuré.
Fratelli Revello Vigna Gattera 2006.

Del 5
Fratelli Revello Vigna Conca 2006.

Kaffe och avslutning i Kinarummet.

Neråmensåatteh – det är väl så en slipsten ska dras 😉

 

Säg nåt

Ingen kommer se din mejladress.