Sovel Kött & Grill – en ny favorit

Hem Mat Sovel Kött & Grill – en ny favorit
Sovel Kött & Grill – en ny favorit

För någon vecka sedan när jag hamstrade ost på Mi Piace i Sickla Köpkvarter Magasinet inför helgen upptäckte jag att en ny köttdeli öppnat precis bredvid. För de som inte vet – Sickla Köpvarter Magasinet är en del av Sickla Köpkvarter som omfattar ett mattorg/saluhall. Här huserar Erssons Fisk & Deli, Erssons Bakficka, Mi Piace – Ostbutiken, Systembolaget och nu Sovel – Kött och Grill. Det är ett litet mattorg och det är trevligt med hög kvalitet på godsakerna. Nu  med en köttdisk av rang är det om möjligt ännu trevligare.

Nicke Nyfiken som jag är stegar jag dit och glanar i skyltfönstret. Här ligger styckdetaljer jag aldrig sett förut. Jag frågar och får svaren att disken innehåller både svenskt skärgårdskött och amerikanskt kvalitetskött. Chuck Eye, flankstek, flapsteak, kalvkotletter, kronkotlettrader, lammracks, inner/ytterfileér av lamm, hängmörad biff, entrecôte och givetvis världens mest svarta oxfilé. Kvinnan jag pratar med visar sig vara ägarinnan Sara Ljungqvist och berättar vidare att hon tidigare vart krogägare och cateringjonglör (Restaurang Gul, Mat & Kalas Catering).

Mer då frågar jag… de tilllagar även sina egna röror, salsas och såser som givetvis serveras i den lilla restaurangen. Välj din köttbit i disken så kolgrillar vi den och serverar tillsammans med våra tillbehör berättar Sara. Vi serverar även öl och vin.

Jag har testat skärgårdsflanken med den hemslagna beasåsen och det är riktigt, riktigt bra!!! Man blir lycklig av bra mat och det är kul med matmänniskor som bryr sig det där lilla extra. Keep it up!


Säg nåt

Ingen kommer se din mejladress.