Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

Skördefest på Hötorgshallen 27 sep (som passar på att fylla 60 år)

Hötorgshallen är ju lite av en matinstitution (och sevärdhet) för matälskare. Hallen har säkert haft sina ups-and-downs under de 60 år de serverat allehanda smakligheter till förväntansfulla gäster men har ändå befäst sin status som Stockholms matmecka. Visst, det finns ett antal krogar (i food truck-känsla) som jag skulle vilja se i Hötorgshallen. Taylor & Jones hade ett trevligt koncept, men har stängt (kanske läge för Dogfood). Hade önskat ett schysst burgerhak likt Frankys Burger, ett trevligt ställe för italiensk snabbmat likt Papa Piada i Hbg, det är kanske läge att modernisera utbudet för att hitta nya kunder. Själv har jag besökt hallen relativt frekvent men då har jag främst parkerat röven på övre plan, närmare bestämt på italienska haket Carls Deli – en av Hötorgshallens undangömda juvel. Carls Deli är precis så bra som alla säger. Här finns maten, vinet, ölet, ostarna och charken. Och nu kan du ta in en antipasto-tallrik grande och njuta av Camillo Donatis välkända Lambrusco ‘Il Mio’. Makalöst bra kombo, det är som att sitta i Emilia-Romagna på riktigt.

Den 28 september bjöd Hötorgshallen in till skördefest/jubileum och i timmarna två bjöds det på delikatesser i parti och minut. Självklart började jag kvällen på Carls Deli som fick besök av Pernilla på Vinolio – sköna naturviner från Italien. Riktigt goa grejer och tillsammans med italiensk hemlagad bönsoppa, parmesan, mozzarella och salami steg stämningen markant ju längre kvällen led. Jag tog även en svängom i de nedre regionerna där ett sammelsurium av smaker mötte mig.

 

Skrivet av
Fredrik
Se alla inlägg
Svara

Skrivet av Fredrik
Who Cut the Cheeze?