Salsiccia med gnocchi och buffelmozzarella

Hem Mat Salsiccia med gnocchi och buffelmozzarella
Salsiccia med gnocchi och buffelmozzarella

Numera en fredagsklassiker. Färsk salsiccia med gnocchi och mozzarella. Mozzarella på buffelmjölk dagen till ära. Man måste ju bara älska italienarna för alla dessa fantastiska och underbara små ting…

Jag tycker att moz ger en lite lättare, fräschare känsla än att riva Parmesan eller Grana över i alla fall vad gäller denna rätt, men det är ju en smaksak.

Ricetta per due genti.

1 st färsk salsicciakorv
Egen eller färdig tomatsås(med basilika) 2 dl
1 st mozzarellabulle
En påse Gnocchi 500 gr

extra tillägg: Röd pesto och ett passande rött vin.

Ta köttet ur fjälstret och dela det lite granna så blir det lätt att dela i pannan. När du fräst färsen lite kan du hälla på lite rödvin(lite av det du tänkt dricka till maten) och låta det fräsa in i färsen. Häll på tomatsåsen(med lite röd pesto i) och rör om och låt stå och puttra ihop. Koka gnocchin. När de börjar komma upp till ytan är de klara. Häll av och spola med lite vatten. Vänd sedan i dem i köttsåsen och låt gå varmt. Lägg upp på tallrikar och dela mozzarellan och fördela sådär lite lagom snyggt. Ringla lite olivolja över. Klart! En god maträtt perfekt till fredagarna när det är lite skönt att slippa stå i köket. Uppskattningsvis tar det 15-20 minuter.. Si man!

Säg nåt

Ingen kommer se din mejladress.