Rustichella d’Abruzzo – en grym pastaproducent

Hem Mat Rustichella d’Abruzzo – en grym pastaproducent
Rustichella d’Abruzzo – en grym pastaproducent

Dyrt alltid gott?

Jag har alltid vart lite skeptisk till dyra pastapaket i glättiga förpackningar. Dom där gula paketen vad nu producenten heter (Martinelli?) faller mig inte alls i smaken. Däremot är pastan från Rustichella d’Abruzzo lika dyr men dubbelt så god. Vi brukar säga finpasta eller helgpasta för det är lite festligt att plocka fram ett pastapaket. Jag vet inte vad det beror på men det måste vara guld i mjölet. Rustichella d’Abruzzo marknadsför sig som genuina mathantverkare (Lavorazione Artigianale) efter en stolt pastatradition sedan 1924 och hittas några mil inåt landet från staden Pescara i Abruzzo.

Hemligheten bakom Rustichella d’Abruzzo’s pasta

Hemligheten med pastan sägs vara det högkvalitativa mjölet som blandas med bergskällvatten samt de bronsformar som används för att skapa den såsvänliga skrovliga ytan. Även den långa torkperioden på cirka 40 timmar låter pastan behålla sin smak och näringsvärde. Sedan ett tag tillbaka arbetar Rustichella d’Abruzzo enligt ISO9002 och har rönt stora framgångar med sin mångsidiga pasta.

Riccia, Torchietti, Canneloni…

Mina favoriter är Linguine till pasta med olivolja, peperoncino och hackad vitlök samt klassisk bolognese. Pappardelle till ragu. Bruten Fusilli col Buco till gräddig pasta med salami, ruccola och mycket bergsparmesan. Riccia med gräddig röd pesto och ugnsbakad riven kycklingfile med hackade soltorkade tomater på toppen. Torchietti till grön pesto med Culatello-skinka och massor med Vacche Rosse-parmesan. Canneloni till just… Canneloni.

Säg nåt

Ingen kommer se din mejladress.