Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

Restaurangen La Vecchia Scoula i Vigoleno, Emilia Romagna

Usch, vad många blogginlägg som blir liggande i malpåse. Men jag måste bara berätta om en riktigt trevlig restaurang i kommunen Piacenza i Emilia-Romagna. Riktningen är rakt västerut från Salsomaggiore Terme i Emilia Romagna och det tar cirka 20 minuter att ta sig till slottet Castello di Vigoleno som restaurangen är granne med. Först och främst är det nog slottet och naturen som drar besökare till denna vackra plats men med ett besök på La Vecchia Scoula (den gamla skolan) blir trippen fulländad.

När vi besöker Vigoleno har restaurangen på dagen(!) öppnat för säsongen med en ny familj vid spakarna och som vanligt gäller det HELA familjen inklusive män till döttrar och och hustrur till söner. Det är självklart mamman som styr och ställer i köket och när vi ska gå kan vi inte hålla oss från att fråga massa saker och gratulera till en oerhört välsmakande lunch. Jag ville givetvis se hur det ser ut i köket. Mamman lyser upp och jag kliver in i klassiskt italienskt restaurangkök ute på vischan. Jo, det var väl som väntat 😉 Jag frågar om jag får ta ett kort på moma framför restaurangen och efter ett antal rop och tjoanden står i stort sett hela släkten framför dörren. Härliga människor! Härliga Emilia Romagna – italiens skafferi

Tyvärr hann jag inte ta kort på alla rätter men särskilt var kalvköttet och pärlhönan riktigt bra.

Skrivet av
Fredrik
Se alla inlägg
Svara

3 comments
Skrivet av Fredrik
Who Cut the Cheeze?