Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

Pizza och vin

När endast det enklaste är gott nog. Poppade en Dolcetto d’Alba till valborgspizzan della casa style. Efter att pizzan gått klart i ugnen (hushålls- och comtéost) garnerade jag halva pizzan med Culatelloskinka och den andra med Ventriccina-salami, rucola, lite olivolja (chiliolja på salamidelen) och avslutade med rikligt med parmesan. Verkligen förvånad över hur bra vinet blivit över det knappa året i linnéskåpet.

Det är bara att beställa, 95 kr /flaska via Xwine (570 kr för en låda).

Vinet är oftast lagrat på ståltank och är sådär trevligt busigt. Det är lite Eeeeeemil över det på något vis. Rustikt, bonnigt, kryddigt, ganska lätt men helt klockrent till diverse italiensk lunchmat. 2009 verkar vara ÅRET här nere och det märks i 09-dolcettosarna som börjar fylla marknaden.

Fratelli Revellos Dolcetto d’Alba 2009 är inget undatag. Mörka/svarta mogna frukter frukter med en touch hallonlakritsskallar. Fin syra med en trevlig strävhet. 8-10 månader i ståltank.

Skrivet av
Fredrik
Se alla inlägg
Svara

Skrivet av Fredrik
Who Cut the Cheeze?