Pecorino, comté och tryffelhonung

Hem Nyår Pecorino, comté och tryffelhonung
Pecorino, comté och tryffelhonung

Någonting efter maten? Varför inte några få ostar med tillbehör och en god Sauvignon Blanc.

En väldigt liten ostbricka. Inga frukter, kex eller dylikt. Näh, ibland räcker det med det lilla. Jag kan starkt rekommendera något som jag tycker är himla gott. En pecorino med tryffelhonung och en god Sauvignon Blanc. Det är allt som behövs men behållningen är desto större. Jag hade faktiskt även den fantastiska hårdosten Comté hemma, passar alldeles ypperligt tillsammans med tryffel. Till råga på allt kompletterade ostarna varandra väldigt bra.

Vintips

Hmm. champagne är ju gott till detta men jag tycker ändå att en frisk blommig Sauvignon Blanc passar alldeles utmärkt. Tryffelhonungen är ju väldigt söt vilket gör att även ett sött vin försvinner litet. Näh, jag satsar på en Pouilly Fumé gjord på Sauvignon Blanc från franska Loire eller varför inte den prisvärda Flagga La Gascogne par Alain Brumont Gros Manseng-Sauvignon (nr 2882) från Côtes de Gascogne.

Säg nåt

Ingen kommer se din mejladress.