Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

Ostfestivalen 2019 på Münchenbryggeriet

En årligen förekommande aktivitet för mig och mamsen. Vi siktar alltid på att hänga på dörren vid öppnandet på fredagen – minst med folk och det finns alltid tid till att prata med ostproducenterna. I år blev det lite annorlunda eftersom Frägsta Mejeri skulle ställa ut sina ostar. Jag hjälper dem med formgivning, webb och foto det blev helt enkelt monterbyggande hela fredag förmiddag. Jag och Roberto har ju gjort grejer tillsammans sedan 2010 eller nåt, bland annat Mozzarellaexpressen (vilande) och Che Buono! Jäkligt trevligt och det blev ju rätt bra ändå även fast en av monterbyggarna var italienare 😉 Bredvid ’vår’ monter stod Brostorps Gårdsmejeri från Östergötland (fast mer Småland är det va?!). Deras hemost är riktigt bra! Och bredvid Brostorps så stod Svedjans Ost. Så makalöst god deras ost är. Jürss Mejeri var med såklart, alla raljerar om Granbarksosten men jag gillar Eneby bättre och ska jag äta fondue på liknande ost så är det Vacherin Mont d’Or som gäller… ni vet den franska opastöriserade osten i träask som tillverkas under vintermånaderna då det inte kan göras hårdsost, typ Comté. Gäsene Mejeri, producent av Sveriges godaste Hushållsost stod som vanligt med prover och erbjudanden. Västerbottenost är gott och köper du den bästa biten på en festival så kan du ge dig på att den är speciellt utvald – bra pris och visst var den god.

Kul att Münchenbryggeriet börja brygga hantverksöl, testade deras ale som var föredömligt humlad.

Skrivet av
Fredrik
Se alla inlägg
Svara

Skrivet av Fredrik
Who Cut the Cheeze?