Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

Om det ska ätas lunch i Alba…

..bör du bege dig till Osteria dei Sognatori i centrala Alba. Förra gången jag var här fick jag luncha tillsammans med gänget på BluLab som talade varmt om nonnas mat på osterian – och sån mat det är! Vår första lunch i paradiset blir således här på Sognatori. Det är rustikt, nedgånget och helt fantastiskt! Bra pris är det också…

För att bli mer än lovligt mätt räcker det med att beställa antipastotallrikar som serveras på löpande band. Självklart beställer du även husets, en läskande Dolcetto d’Alba och en flarra aqua. Först ut är en tallrik rätt kalvkött smaksatt med citron och peppar (carne cruda di vitello?). Sen landar ett flak med grillade bröd med någon sorts ost tillsammans med en typ av rökt parmaskinka. Sen kommer en tallrik mustig sofrito där vi identifierar lök, tomat, paprika, selleri bland annat. Sist kommer en korvtallrik (smal salsicciatyp) med hemkokt ketchup och grillad sparris.

Matkoma.

Skrivet av
Fredrik
Se alla inlägg
Svara

7 comments
Skrivet av Fredrik
Who Cut the Cheeze?