29 mars, 2024

En liten nyårstävling

Jag tror jag måste anordna en liten utlottning. Känns som jag överexponerat tryffelhonungen litegranna och fått några kommentarer som undrar lite om dess förträfflighet till ost och var den kan köpas.

Nu kan  just du få en burk till nyår att doppa hårdosten i – gärna Pecorino eller Comté. Stöd mitt ihärdiga och ibland väldigt tuffa arbete som ostbloggare 😉 .. jag höll på att skriva ostburgare.

1. Klicka på Gilla-knappen
(kanske gillar någon av dina vänner ost lika mycket som jag). Har du inte något FB-konto, skippa detta steg!

2. Ange din favoritost i kommentarsfältet så är du automatiskt med i utlottningen.
Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig).

Den 27 26 december lottar jag en värdig vinnare som jag sedan mailar. Förhoppningsvis svarar du och ger mig din hemadress. Innan nyår har du fått en burk tryffelhonung.

Har jag glömt nåt viktigt? Hmm, eventuell vinstskatt betalas av vinnaren 😉

Dela om du villFacebookTwitter
Säg nåt om du vill

22 kommentarer
  • Haha, ja det kanske blir du som vinner Calle!

    Väldigt många som klickar på GILLA men inte skriver nåt här i kommentarsfältet. Lite svårt att veta vem de är 🙂

  • Hej!
    Klart jag är med och tävlar; den honungen är ju något i särklass!
    Jag är kanske lite småtrist, men min favoritost alla kategorier är sedan några år tillbaka Brie de Meaux.
    Innan dess var det faktiskt, bra länge, den danska Blå Kornblomst. Den är tyvärr inte så lätt att få tag på numera.

  • Klart man måste vara med på utlottningen.

    Jag slår till med en outsider, hemmalagrad hushållsost (minst 12 månader efter inköpsdatum). Enda kruxet är att jag inte smakat än. Men om jag ska hålla mig till säkra kort får det bli en vällagrad parmesan med en riktigt fruktspäckad fikonmarmelad.

    Men efter att ha följt din blogg ett tag så får jag säkert revidera 😉

  • När jag arbetade i Norge förra sommaren formade jag en olycklig kärlek till den obskyra getosten Caprotto. Osten var specialimporterad av min kökschef – en helt sublim liten skapelse med ton av rostade hasselnötter och hö som tyvärr verkar helt omöjlig att finna i Sverige, men som fortfarande hemsöker mina drömmar i sällskap med vaniljkokta aprikoser och en riktigt grov pain d’epice..

  • En osttävling, vad kul! Jag försöker, via din blogg, lära mig mera om denna godsak :o) Pecorinio och Comté låter ljuvligt -en favorlit hos mig är Primadonna i stavar tills. med ett glas rött vin. Nu håller jag förstås mina tummar!

  • Bäste Fredrik!

    Vid valet av favvoost i ett, jag förmodar, öde ö-strandsattperspektiv, tror jag nog att det bara finns en ost som kan leva upp till en förmodad 10-årig crusoeisk tillvaro för en hårdostkille som jag:

    Old Amsterdam

    (som tagit mig med storm och t o m konkurrerat ut Gruyère…)

  • Men det är ju en omöjlig fråga…
    Men i alla fall – Pecorino – sardo eller stagionato. Kidsen gillar fresco. Allt med honung till.