Körv från Korvhantverk

Hem Kött Körv från Korvhantverk
Körv från Korvhantverk

Och jag som trodde att färsk korv hade nått sin high point. Taylors & Jones i alla ära men allvarligt hur gott är det med korv egentligen? I och för sig har jag inte riktigt hoppat på hypen – du vet den om quality bangers and mash och allt det där. Så springer jag förbi Sovel en fredag och Sara prackar på mig ett par korvar från en ny liten svensk producent som heter Korvhantverk Sthlm. Stoppade sedan vid Mi Piace för att köpa deras Sauerkraut mit qualitäts Riesling (inte läge att koka egen på fredagskväll).

Rostad vitlök, citron och chili a la Korvhantverk

Korven var smaksatt med rostad vitlök, citron och chili och innehåller 94%(!) kött (varianten smaksatt med parmesan hade passat bloggen bättre). Jag stekte på korven rätt hårt sedan sänkte jag värmen och lät den gå klart med regelbunden korvsnurrning. Värmde surkålen i mikron och lastade upp på tallriken. Hällde upp en bärs. Och som vi njöt. Vilken korvjäkel att vara god. 94% kötthalt borgar ju annars för en ganska mastig korv men inte alls vad jag upplevde. Ljuvligt gott med stora lass kål och stora slurkar bärs.

Kött, riktiga kryddor och mjölksyrakultur. Punkt. Inga e-nummer, ingen nitrit, inga konstiga tillsatser, inget extra vatten, inget skorpmjöl etc. Är det en parmesan-korv innehåller den parmesan, och är det en Karl-Johan korv innehåller den precis just Karl-Johan svamp. Detta kan tyckas självklart, men titta på vilken annan korvförpackning som helst, så ser man att resten av världen inte riktigt verkar tänka som vi gör.

Korvhanterks hemsida | Extra kul att Korvhantverk var på Tv4-morgon i fredags också (nedan)

Jon%20Randow%20bjuder%20p%C3%A5%20delikatesskorvar

Säg nåt

Ingen kommer se din mejladress.