Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

Kex, ost och Montirius Le Clos Vacqueyras 2007

En skön sommardag i skärgården (grazie E & J) avlutades med lite goda ostar, tjexs och en flaska franskt rött jag fiskade upp bakom några lakan i skåpet innan vi puttrade till ön. De som köpte detta och har några kvar kan nu lugnt luta sig tillbaka i hammocken och njuta av ett otroligt trevligt vin. Ser på bolis att det finns lite flaskor från producenten (bio/eko) och fasen om jag inte ska kika på närmare på dem. Schyssta tjeks och ostar med fikonmarmelad gjorde inte kvällen sämre!

Montirius Le Clos Vacqueyras 2007

Tjock blodrött med lila reflexer. Det doftar torkade franska örter och grillkött, efterhand sniffar vi fram frukterna av krossade svarta körsbär och körsbärskärnor men framförallt lakrits. Det smakar gott detta vin, syran är perfekt och eftersmaken ringlar som finaste salmiakfisk nerför strupen. Tanninerna finns där men är sådär smaskigt torra och trevliga 🙂

Skrivet av
Fredrik
Se alla inlägg
Svara

2 comments
Skrivet av Fredrik
Who Cut the Cheeze?