..på Högberga Gård i Stockholm

Så, nu har jag tagit mig vatten över huvudet 😉 Nä, det har jag väl inte men det är lite mer att fixa med än vad jag först trodde. Helvetes mer.

Under mitt senaste besök hos Fratelli Revello i La Morra frågade jag om inte någon hade kommit på idén att bjuda upp dem till Sverige. Jag menar Patrik på Italienska Viner har ju i alla fall satt mig i svårt baroloberoende och det är ju så praktiskt att Paola är svenska så det blir ju en aning enklare att hantera. Desto roligare är det ju att Fratelli Revello fick utmärkelsen som den näst bästa Barolovinet (Rocche dell’Annunziata) av årgång 2006 i Decanter (aug 2011) – det borde inte vara så svårt att få ihop ett gäng att njuta av deras vin under en kväll tillsammans med andra godsaker från regionen.

Så med detta sagt blir det härmed premiär (känns aningen overkligt!) för Who Cut the Cheeze’s temakväll: Vin, ost och annat njutbart från Piemonte… läs mer nedan!

 26 nov klockan 18.00 | Pris: 425 sek

Mejla mig för att boka så skickar jag ytterligare praktisk information. Begränsat antal platser, alltså gäller först till kvarn.

La versione piccola (den korta versionen)

Välkommen att uppleva Piemonte på Högberga Gård. Njut av vin med Carlo och Paola från vingården Fratelli Revello i Barolo (La Morra). Det kommer även finnas ostar och annat gott från ostbutiken Mi Piace och mat inspirerad från Piemonte från Högberga Gårds kök. Det kommer att bli en bene kväll och du kommer att få möjlighet att beställa Revelloviner direkt hem till din hemadress via xwine.se.

La versione lunga (den långa versionen)

Efter några resor till Langhe och särskilt i vinområdet Barolo har jag blivit så fantastiskt väl mottagen och fått äran att möta så väldigt många passionerade människor. Människor som är stolta över sitt hantverk – vinmakare, små ostproducenter, pastatillverkare, kockar, svenska vinbloggare och självklart Paola och Carlo har inspirerat mig att ta Piemonte till Stockholm under en kväll.

Jag har dragit utav hellskotta i mina jobbkontakter och bekanta vilket resulterat i: Högberga Gård med Johan Hjort och restaurangchefen Tommy Eriksson kommer att ställa mat och sitt fina galleri till förfogande när Paola och Carlo från den omskrivna vingården Fratelli Revello för att presentera och berätta om sina viner. Mina bekanta från delibutiken Mi Piace kommer att ta med ostar från Piemonte och även lite annat smått och gott som jag skrivit om på ostbloggen. Xwine, som hjälper dig att importera viner från Revello kommer att presentera ett trevligt erbjudande om du genast vill beställa och få vinet hem-leverat till din dörr direkt ifrån Fratelli Revello-vingården. Det kommer helt enkelt att bli en kvalitetsfylld kväll med smak av Piemonte! Varmt välkommen!

Tack till er som stått ut med mitt tjatande, frågande och gnällande. Tack för att ni gjort detta möjligt!

15 kommentarer

 1. Fredde, det låter ju fantastiskt trevligt… kommer du köra samma för oss på rätt sida svedala?

  Svara

 2. Härligt Fredrik!

  Vore givetvis jätteroligt att vara på plats men vi riktar in oss på den rikstäckande turnéen som du säkert kommer att slipa på efter den här givna succéen. Bra viner och härliga människor – can’t go wrong with that sh-t!

  Hälsa Paola så gott.

  /Patrik

  Svara

 3. Patrik: Haha, kanske har jag satt en liten snöboll i rullning… överlåter till dig Patrik att plocka upp den 🙂

  Trocken: Patrik fixar 😉

  Svara

 4. Mailat och klart. Tummar hålles.

  Svara

 5. Annika, jag satt precis och bjöd in dig till evenemanget via fejjan…

  Hmm, vart har du mailat?

  Svara

 6. Vilket kul intiativ!

  Jag kollar i kalendern.

  /N

  Svara

 7. Det är inte ofta det händer men nu skulle man allt vilja bo lite närmare Stockholm. 😉 Låter som en otroligt trevlig och god kväll.

  Svara

 8. niklas: Du hittar nog plats…

  Chezsofia: I hear you 😉

  Svara

 9. Vilket trevligt intiativ! Jag/vi hör av mig…

  Mvh
  Sarah

  Svara

 10. Ja, visst är det 😉 Ser fram emot att höra av dig..

  Nu finns det ett fåtal platser kvar… skynda, skynda…

  Svara

 11. […] er som anmält er till min ‘lilla’ happening på Högberga Gård så tänkte jag bara berätta att Tommy Eriksson kommer att laga maten åt oss. Han gick för […]

  Svara

 12. Det ska bli spànnande att fa komma till Stockholm med vara viner hoppas att det kommer manga och jag tar med mig Cogna (ostmarmelad) och vàrldens bàsta hasselnòtter….

  Svara

 13. Det blir fullt hus!
  Hasselnötterna är inte dumma 🙂

  Svara

 14. Fredrik! Tack för en mycket trevlig och välorganiserad kväll. Jag blev förförd av vinerna och beställde hem 18 flaskor. Nästa gång ses vi på Grappe! Med vänlig hälsning, Putte

  Svara

 15. Tack själv Putt.. det var helt fantastiskt trevligt! Du verkade hamna vid ett passande bord 🙂

  Svara

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *