Grisfesten

Hem Mat Grisfesten
Grisfesten

[Varning för nörderi] Då var det dags för ännu en bloggartträff. Sjukdomsfall, utlandsflyttare och simulanter reducerade kraftigt deltagarantalet men vi blev tillslut sex tappra som äntrade lägenheten till den nyinflyttande Red Scream. Det var faktiskt redan när vi skildes åt den där trevliga aftonen på Högberga med Fratelli Revello som vi bestämde att vi skulle anordna ännu en trevlig träff för att avnjuta schyssta medhavda viner (i folie), mat och ostar.  (Vissa har vart aningens snabbare att dokumentera kvällen. Här, här och här…)

Jag åtog mig att fixa lite sås och kött och då är det självklart Sovel som är första valet. Genom deras förträffliga Facebookgrupp får vi reda på veckospecialiteterna (och dagens) och är det något du saknar tar Sara hem det innan veckan är slut. Fläsksida och rökt sidfläsk pockade på uppmärksamhet – verkade vara lite av en utmaning att tillaga, men har du ätit fläsksidan på Rolfs Kök så är du hooked badly. Rolfs Köks fläsksida är confiterad medans jag tänkar mig att endast rimma fläsket för att sedermera gosa till sig i ugnen på 100 grader i 4-5 timmar. Det rökta sidfläsket får ingå i en grönsakskompott och toppen på moset får bli en potatispuré. Men det skulle vara preppat innan.

Det föll sig alltså att jag tillbringade nära tre dagar med en tvåkilosklump till fläsksida som ömsom stod i kylen, ömsom på diskbänken och i ugnen. Efter ugnsbakning var det bara att skära i lämpliga bitar och förpacka i en lätt-att-ta-med-sig-påse tillsammans med en flaska rött, rödvinsås, kamera, sidfläsk och givetvis kameran. På plats värmde vi fläsksidan i ugnen för att sist men inte minst crispa till svålen. Full gas således.

Första glaset hälls – Niklas paxade vinet till maten och sen var alla ute och cyklade när vi skulle gissa varifrån det kom. En känsla som höll i sig under hela kvällen…

Men däh blir i nästa inlägg!

Säg nåt

Ingen kommer se din mejladress.