För några dagar sedan kokade jag en stor kastrull med tomatsås. Grymt att portionera och frysa in – perfekt till pastan, lasagnen och framförallt till gnocchi med färsk korv från min favoritproducent Korvhantverk. En ny klassiker! Helt plötsligt har jag börjat äta korv. Testa denna korv du också, du kommer gå samma väg som jag. Beroendets väg alltså. Korven finns att köpa i min favvoköttaffär Sovel Kött & Grill. Tomatsåsen tänkte jag använda i ett recept jag såg i miniserien ‘Två hungriga italienare‘. I serien lagar de färsk gnocchi med ricotta och en snabb tomatsås med en aning sting. Maten såg mäkta gott ut men jag tyckte nog att det fattades lite kjött!

Det är ett urbota enkelt recept jag lagade till. Köpe-gnocchi denna gång eftersom jag testade att laga efter receptet ovan med endast mjöl (gnocchi är ju med potatis och mjöl). Blev sådär gott 🙁

Ricetta per due genti
Köp korv, köp eller gör gnocchi, köp eller helst långkoka din egen tomatsås samt köp ricotta.

1. Avlägsna fjälstret, dela och forma korven till små bullar.
2. Värm tomatsåsen i kastrull och häll ned korven (de behöver cirka 10 min i den sjudande tomatsåsen).
3. Koka gnocchi. När de flyter upp till ytan är de klara.
4. Häll av vattnet och lägg tillbaka gnocchin i kastrullen och blanda i tomatsåsen med korven.
5. Sleva upp och klicka ricotta över. Tutti.

14 kommentarer

  1. Och en fantastiskt tomatsås gör man hur? 🙂

    OT: Minns ni letade skär/ost/korvbrädor.. Detta kanske kan vara något.
    http://plankbiten.se/

    P.

    Svara

    1. Young padawan 😉 såg att jag postat ett tomatsåsrecept
      http://wctc.se/lammfarsbiffar-med-vasterbottenkram-hemkokt-tomatsas-och-rostad-potatis
      denna gång skippade jag arrostan.. istället använde jag några matskedar Bruschella (Frantoio Moro) – en sorts blandning av tomat, chili, salvia och massa vitlök.

      Svara

    2. Tror jag måste beställa nåt från plankbiten.. den där amerikanska killen svarade ju inte.

      Svara

  2. Kastrullen? Har du ingen padella? 😉

    Svara

    1. Nä! Men jag fyller snart. Du kan ta med dig?! 🙂

      Svara

      1. Jag har bara en och den vill jag behålla själv. Jag har släpat hem den från Sondrio i cykeltransportväska tillsammans med en cykel och lite kläder. 🙂

        Svara

        1. Ämeh, va lite schysst 😉

          Borde ju gå att få tag på…

          Svara

  3. Dags att börja testa lite skaldjur, kanske blir nästa beroende 🙂

    Svara

    1. Jag har försökt 🙂

      Svara

  4. Ett fryslager med god tomatsås låter som en bra idé!

    Svara

    1. Det är inte såå himla kul att portionera 15 påsar tomatsås men det är rätt skönt att kasta ner i kastrullen 🙂

      Svara

  5. Ser & låter gott! Älskar gnocchi – speciellt med pancetta och friterad salvia!
    Men….vad dracks till detta? 🙂

    Svara

    1. Matbilden SER ju inte så jäkla rolig ut men fan va gott. Det blidde en Roagna Barbera d’Alba 2006. Riktigt bra i min bok. Noteringar skrev jag i CT men har av någon anledning försvunnit 🙁

      Svara

  6. […] bli varma. Klart. Smaker du inte trodde kommer fram. Imponerande. Jag har själv med väldigt gott resultat använt min egen tomatsås tillsammans med köttet från parmesankorven och gnocchi. Ricotta eller […]

    Svara

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *