Hörte Brygga är ett skönt ställe vid havet två mil väster om Ystad. Här får man god mat i alla möjliga former varsamt tillagade av krögaren och köksmästare Martin Sjöstrand, de flesta är lagade i uteköket med tillhörande rök. Råvarorna härstammar från omgivande odlingar. Denna sommar (2016) gästas bryggan av diverse matpersonligheter. När Tommi Kobayashi och Staffan Naess från Mathias Dahlgrens etablissemang Matsalen/Matbaren gästspelar och jag själv semestrar i krokarna, eh…ja då går det inte att missa helt enkelt.

Läs mer om Hörte Brygga här

horte_brygga_2016-14

Denna söndag serverades till att börja med chark och ost från trakten. Sedan var det dags att ta en träkniv och bege sig mot röken där tre olika rätter skulle avhandlas. Den inledande vegetariska rätten med rökt äggula var mycket välsmakande med lager på lager av smaker. Vildsvinsmackan – överdådig med löjrom på toppen och den sista curryn på vildsvin var också mycket bra. En trevlig tillställning som rekommenderas varmt. Ingen fine dining (vem vill ha det?!) utan ett gäng oerhört duktiga matlagare som har kul på jobbet och det är väl den bästa kryddan. Plus för god sallad och väl tilltagen brödkorg. Den matointresserade sonen tyckte Larsons chips var bäst 😉

Hörte Brygga listades som en av 52 platser att besöka 2016 av New York Times.

God öl från Siren (2.8%)

God öl från Siren (2.8%)

Utanför

Utanför

Curryn

Curryn

horte_brygga_2016-19

Tommi

Tommi

Uppläggning

Uppläggning

Full fart i röken

Full fart i röken

horte_brygga_2016-15 horte_brygga_2016-14

Vildsvinsrygg med diverse tillbehör... och löjrom

Vildsvinsrygg med diverse tillbehör… och löjrom

Voila!

Voila!

Martin med pepparkvarnen redo för action

Staffan lägger och Martin som pepparkvarnsansvarig

Martin provlägger med Staffan som mentor

Martin lägger under överseende…

horte_brygga_2016-9 horte_brygga_2016-8

Gott!

Gott!

Veggies

Veggies

horte_brygga_2016-5 horte_brygga_2016-4

Just choppin'

Just choppin’

Ost och chark

Ost och chark

horte_brygga_2016-22 3U2A8024

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *