Ett vin till ost och dessert

Hem Vin Ett vin till ost och dessert
Ett vin till ost och dessert

Ett halvsött norditalienskt vin av typen Recioto är som gjord för att avnjutas till ost och desserter. Särskilt desserter med kakao, en Tiramisu passar också alldeles ypperligt. Just Reciotovinet är en venetiansk specialitet som har en lång historia.

De röda druvorna skördas för hand, oftast i slutet av september. Druvorna får sedan torka på långa halmmattor i cirka 120 dagar. Denna metod kallas ”appassimento”. Denna metod ger druvor med en hög koncentration socker. I mitten av januari pressas druvorna. Vinet kan lagras 10-15 år men vem har tid aatt vänta så länge. Självklart mognar smaken, men den är squisito redan nu.

Ursprung: Veneto, Italien
Färg: Mörkt rubinröd med ung blåröd kant.
Doft: Djupt fruktig, läcker doft med bittersöt och kryddig ton, inslag av mörka körsbär, plommon och russin.
Smak: Syrligt frisk, fyllig och rikt fruktig söt smak med inslag av torkad frukt, angenäm liten strävhet och körsbärskärnig bitterhet. Komplext och smakrikt.
Passar till: Blåmögelost, parmesan, kakor, mörk choklad och desserter med choklad, frukt eller nötter.

Flagga Domìni Veneti Recioto della Valpolicella Classsico 2004 (nr 2304)

Säg nåt

Ingen kommer se din mejladress.