En volley till Svenssonsmakaren – Ajvar-biffar på blandfärs med quinoa och bulgur plus lots of greens

Hem Recept En volley till Svenssonsmakaren – Ajvar-biffar på blandfärs med quinoa och bulgur plus lots of greens
En volley till Svenssonsmakaren – Ajvar-biffar på blandfärs med quinoa och bulgur plus lots of greens

David ‘Svenssonsmakaren‘ efterlyste lite tips på lättlagade rätter. Kriterierna var enkla; det ska vara gott och det ska vara enkelt, mycket enklare än såhär blir det inte…

Ajvarbiffar på blandfärs med quinoa och bulgur plus dina favoritgrönsaker

500 g blandfärs (50/50, finns inte blandfärs, ta hellre ren fläskfärs, så viktigt är det)
En burk mild eller stark Ajvar Relish (Podrovka-varianten tycker jag är god)
Salt och peppar
Någon nypa Pimenton de la Vera (rökt paprikapulver) om du har, kan uteslutas
2 dl creme fraiche light
Quinoa och bulgur
rödlök, sallad, gurka, bönor, paprika, ja vad du har helt enkelt.

Koka quinoa och bulgur i samma kastrull 15-20 min med salt. Blanda i 3-4 stora matskedar Ajvar i färsen samt salt och peppar och en nypa av det rökta paprikapulvret. Rör om väl. Forma korvar av färsen och stek med lite olja eller smör. ‘Järparna’ kommer att släppa mycket vätska, använd den vätskan till quinoan och bulgurn när den är klar, det blir en fin smaksättning. Hacka/skär grönsakerna. Häll creme fraichen i en skål och Ajvaren i en annan och ställ på bordet. Häll upp quinoan och bulgurn i en skål och häll ned stekvätskan. Servera enligt ovan eller på ett annat sätt.

Vin, öl eller vatten passar 🙂

Säg nåt

Ingen kommer se din mejladress.