Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

En italienare på besök

För någon vecka sedan kom Roberto från Apuliens Smak på besök. För övrigt första utomstående visiten i huset förutom släkt sedan vi flyttade ut på landet. Roberto var på väg hem till Ö-vik från Apulien och behövde en sängplats. Jag passade på att lägga en hyggligt stor beställning – hemkörning ftw! De produkter jag alltid försöker ha tillhands hemma är olivoljan Affiorato från Intini, Passato di Pomodoro från Agrinitti, tapenade med gul paprika och den med röd samt bondröra även de från Agrinitti, pastan Cavatelli och Orecchiette från Pastificio La Genuina samt de goda bordsoliverna (Agrinitti) som likt Polly-choklad är helt omöjlig att bara ta en stycken av. Riktigt bra genuina produkter från små mathantverkare i Apulien. Roberto hade även med sig en nyhet han ville bjuda på i form av citronpasta – en ny sort från La Genuina som han enkelt svängde ihop med kyckling. Det doftade citron i hela köket! Riktigt smakrik och god pasta. Även en pesto med paprika och mandel men den lilla burken ligger i skafferiet, likaså den lite speciella pastan Gran Arso (den brända jordens vete). Mer om det senare.

De flesta av Apuliens Smaks produkter hittas på Wijnjas Ostkällare på Kungsholmen. Även Mi Piace säljer en del produkter.

Blev visst lite reklam men det räcker att smaka en gång så är du fast 😉

roberto-1 roberto-2 roberto-3 roberto-4 roberto-5 roberto-6

 

 

 

 

Skrivet av
Fredrik
Se alla inlägg
Svara

Skrivet av Fredrik
Who Cut the Cheeze?