Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

En av de bästa luncherna all time – Olio Intini i Alberobello

Jag, Mr Bertazzoni och Svenssonsmakaren åkte ju på en grabbhelg med Apuliens Smak-Roberto i september. Jag tänker ofta tillbaka på den resan. På maten, vinet, osten, platserna, skratten och inte minst olivoljan som Olio Intini tillverkar med den äran. Vi visste att vi skulle få besöka Pietro på Intini och få det förklarat hur fasen det är möjligt att tillverka så fräsch olivolja. Jag tipsade Roberto om att om vi ändå ska vara där varför inte laga lite mat som passar till oljorna – vi med kamera kan ju plåta lite så att Robbie kan få lite schyssta produktkort. Vetifan om han fått dem förresten? Vilken lunch det blev. Jag tror familjen hade lagat 3-5 olika rätter tradizionale pugliese. Lyckan alltså. På bordet samsades nybakt focaccia, burratina, mozzarella pugliese, bondbönsröra med cikoria, sockerkaka med olivolja, vin… bla bla. Jag kan säga att oljan Cima di Mola för första gången visade vilken storhet det är – den lite bittra cikorian och sammetslena bondbönsröran var som klippt och skuren att hälla någon deciliter olja på ;). Olivastran var som vanligt helt perfekt till mozzarellan och Picholine samt Affiorato är de oljor som med fördel droppas på pasta med tomat.

Det blidde ganska mycket bilåkande. Bra att det fanns underhållning 😉

Skrivet av
Fredrik
Se alla inlägg
Svara

3 comments
Skrivet av Fredrik
Who Cut the Cheeze?