Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

Casarecce di Grano Capelli med rostade pinjenötter och Vacche Rosse parmesan

Att nötter och pasta passar så bra tillsammans! Kanske inte någon överraskning för många men nu tror jag att det är dags att experimentera med lite olika nötsorter. I denna variant har jag rostat en hög pinjenötter och sedan mortlat dem för att få ut smakerna. Just pinjenötter har ganska mycket fuktighet i sig så krosset blir mer som en fuktig nötmassa.

Koka pastan tills den är nästan klar med 12 g salt per liter vatten*, häll av vattnet, tillsätt nötkrosset, fin mild italiensk olivolja (fukta pastan bara) och Vacche Rosse parmesan och rör runt. Självklart går det lika bra med vanlig parmesan. Garnera med hela pinjenötter och mer vacche rosse och eventuellt en kitschig basilikakvist. Ja, det var dagens enkla recept 🙂

Pastan Caserecce är en helt egen historia som jag ska försöka berätta så snart det bara går!
* Enligt pastareceptboken The Geometry of Pasta ska 12 g salt användas till varje liter vatten.
Vache Rosse-parmesan kan såklart köpas på Mi Piace

Skrivet av
Fredrik
Se alla inlägg
Svara

4 comments
Skrivet av Fredrik
Who Cut the Cheeze?