Ja, di där italienarna alltså. Vad sägs om en sorts mozzarella fast på ett lite mer syndigt vis. Burrata är en sorts färsk buffelmozzarella injicerad med grädde. Ytterhöljet är gjort som en påse av buffelmozzarella medans innanmätet är fylld med mozzarellabitar (det som blir kvar från den vanliga produktionen) och färsk grädde. Burrata betyder ‘smörad’  och osten härstammar från Puglia i södra Italien. Den äts väldigt färsk tillsammans med olja, svartpeppar, tomater, bröd och prosciutto crudo. Patrik på Mi Piace tipsar om att ha den i pasta med tomatsås. Det lät för gott för att missa.

Pasta, hemgjord tomatsås, lite god olivolja, svartpeppar och Burrata. Osten skars och smälte till en sorts gräddigt krämig tomatsås med smak av buffelmozzarella. Gött. Givetvis en Barbera d’Alba eller Barbera d’Asti till. Hej och hå.

3 kommentarer

  1. Låter riktigt, riktigt syndigt gott! Måste prova! 🙂

    Svara

  2. Det är ju så vi gillart!

    Svara

  3. Herregud, vad gott det låter!

    Svara

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *