Kategorier
Bröd Sköna ställen

Bonne Femme Catering i Hammarbyhöjden

Av on december 5, 2012

För ett år sedan öppnade Bonne Femme Catering upp en liten delibutik på Malmövägen i Hammarbyhöjden. Cateringverksamheten har ju funnits här ett bra tag men det var ju inte öppet för oss vanliga människor ;). Men det är det nu! På Bonne Femme lever det franska och italienska i ljuv harmoni, jag skulle säga att förhållandet är 60/40 ungefär. De tär rustikt som i en fransk lantbod (på ett positivt sätt ;)) Nybakade levainbröd samsas med ljuvliga durumvetebröd. Favoriten är dock ett rågsurbröd. Fantastico! Kvaliteten på brödet har klivit upp några snäpp sedan Hanna började på Bonne Femme, hon kommer senast från Rosendals Trädgårdskafés bageri vilket torde säga en hel del om kvaliteten. Ganska ny är även Jacques, en kanadensare med bakgrund inom mat och vin som av en slump hamnade här i Sverige. Tur för oss!

Men det finns inte bara bröd här utan även söta bakverk, foccacias, olivoljor, kaffe, hemkokt julkola och mycket mer. Lunchen består av hjärtliga soppor, grytor och annat som finns och är i säsong. Lasagne är stående på menyn och serveras med färskt bröd och en väldigt fräsch sallad + vinägrett. För några dagar sedan njöt jag av en underbar vegetarisk minestrone. Det var då jag fick syn på några burkar fikonmarmelad med balsamico. Jaqcues kom genast ut med ett smakprov med nybakt durumvetebröd, cheddar och marmeladen. Mycket gott och vilken service. Jag rekommenderar ett besök och det känns skönt att det finns ett nära alternativ som manar till spontana fika- och lunchstunder :)

Var:

Visa större karta

TAGS
RELATED POSTS
7 kommentarer
 1. Svara

  http://ihuvudetpaelvaelva.se/

  december 5, 2012

  Åh, låter ju som ett fantastiskt trevligt ställe! Man kanske ska ta och göra sig en utflykt någon dag (om nu bara den där lilla plogbilen skulle kunna tänka sig att komma en sväng först…).

  • Svara

   Fredrik

   december 5, 2012

   Haha, har du också snö?

   It is!

 2. Svara

  Trocken

  december 5, 2012

  Låter trevligt! Vad är det för mjölproducent? Alrdig sett förr jag hade i och för sig inte sett Orga Kvarns heller sedan Boudet nämnde det… Ha det bra!

  • Svara

   Fredrik

   december 5, 2012

   Mycket bra fråga. Jag återkommer!

   Vi ses!

Säg nåt