Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

Björnost från Jürss Mejeri

Förra veckan hann jag med ett stopp på Jürss Mejeri i Flen – där de tillverkar alla ostar. De har även en liten fabriksbutik. Fasen vilket sortiment de har numera. Get, får och komjölksostar. Men en ost som verkligen stod ut var en helt vanlig prästost. Typ. Fast på Jürss vis och då heter den Björnost och har inget gemensamt med det du hittar in the ICA-disk. En ost med rejäl smörig doft med lite nötter. Den är också lite nötog i smaken men det är syrligheten som sätter ned foten och gör det hela ritkigt kul. Eftersmaken är faktiskt lite lik en grönmögelost. Fast bara lite och det är endast i den sista förnimmelsen av ostsmak du känner det. Nu ska jag på jakt på fler hårdostar från Svedala!

En riesling är helt perfekt till. Den på bilden beställdes från Wein-Bastion. Fast jag beställde ju egentligen en annan riesling från samma producent. Lätt att ta fel när etiketterna är snarlika. Jag bryr mig inte så länge de råkar lägga dyrare och godare vin i lådan.

Skrivet av
Fredrik
Se alla inlägg
Svara

Skrivet av Fredrik
Who Cut the Cheeze?