Asiago Stagionato & Kloster Eberach Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Spätlese 1999

Hem Ost Asiago Stagionato & Kloster Eberach Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Spätlese 1999
Asiago Stagionato & Kloster Eberach Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Spätlese 1999

Ost och en halvtorr riesling är trevligt. Men det gäller att det är bra grejor såklart. Asiago Stagionato levererade föredömligt som vanligt. Men vinet, som skrivits upp av hela vinskribentkåren, får mig inte på fall. Kloster Eberach Rüdesheimer Berg Rottland Riesling Spätlese 1999. Kanske öppnade jag en off fla.ska. Doften är det inget fel på – klassisk gammelriesling med gummistövlar, lite söt frukt och mineral. Den 1:a sep landade en oansenlig mängd flaskor till min lokala glasbank. 12 närmare bestämt. Eftersom jag av någon outgrundlig anledning befann mig i grevskapet så kunde jag ställa mig i kön med öltörstande (även specialsläpp av öl samma dag). Jag var helt själv bland vinflaskorna medans ALLA andra slogs om diverse konstiga ölsorter. Jag fick med mig ett helt sixpack.W00t.

Glad i hågen knäppte jag en och blev besviken. Nä, det här var inget kul. Har jag missuppfattat allt? Fin doft men smaken lever inte upp till de högt ställda förväntningarna. Det smakar fanimej utspädd flädersaft. Låg syra. Lite sött. Inge gott. Flaskorna fick gå i retur pronto. Jag lägger hellre alla pengar på:

Côtes du Rhône Villages Terre d’Argile (nr 72167)

159 kr. Beställ från Systembolaget. Försök stå ut med väntan i en vecka. Hämta och öppna. Njut. Bäst 3e dagen ur kylskåp.

Säg nåt

Ingen kommer se din mejladress.