Arg pasta med parmesankorv från Korvhantverk

Hem Mat Arg pasta med parmesankorv från Korvhantverk
Arg pasta med parmesankorv från Korvhantverk

På temat lättlagad sommarmat kommer här ett tips/recept till. Precis som i föregående inlägg behövs ett antal köpta produkter. I detta fall två stycken konserver i form av salsa all´arabbiata (köpt på Mi Piace) och rostad paprikakräm köpt via Apulienrobertos hemsida. Pastan Orecchiette och parmesankorven från Korvhantverk tar jag för givet finns i allas hem – de är ju basvaror för bövelen 😉 Pastan kommer faktiskt även den från Apuliens Smak och kan köpas via hemsidan för endast 39 kr. Orrecchiette är en regional pastasort för Apulien och denna variant är handgjord och tar cirka 15-20 minuter på spisen.

Koka pastan. Blanda den arga såsen (all’ arabbiata bertyder arg) med den rostade paprikaröran och värm i en kastrull. Korven grillar du helst men går lika bra att steka på spisen. När korven är nästan klar slantar du den enkelt och kastar ned i kastrulllen med paprikaröran och den arga såsen. Den kommer då släppa alla goda safter och skapar ytterligare en smakdimension. Ner med allt i pastan och servera med nyriven Vache Rosse-parmesan eller bara helt vanlig 😉 Pranzo pronto!

Säg nåt

Ingen kommer se din mejladress.