Tagg: Sovel

Hamburgare – Bun Meat Bun på Sovel Kött & Grill

Att mala och blanda olika köttdetaljer till sina burgare har ju blivit helt sjuukt stort. Det finns numera Flippin Burgers, tävlingar i bästa burgare och sedan finns det Bun Meat...

/ augusti 14, 2012

Lammfilé, rödvinsås och västerbottenkrisp

Inte så ofta jag köper lammfilé (Sovel saluför endast svenskt lamm, gillart), allt som oftast blir det lammlägg som är bland det bästa jag vet. Så istället för tryckkokare blir...

/ januari 28, 2012

Körv från Korvhantverk

Och jag som trodde att färsk korv hade nått sin high point. Taylors & Jones i alla ära men allvarligt hur gott är det med korv egentligen? I och för...

/ november 13, 2011

Chuck eye och stekt lök & Marchesi Antinori Chianti Classico Riserva 2004

I söndags åkte jag från min köttmånglare med en 648 gram högrevshjärta eller Chuck Eye som det kallas. Jag har faktiskt blivit lite duktigare på styckningsdetaljer och kött sedan jag...

/ augusti 30, 2011

Carpaccio med ruccola, parmesan, olivolja och citron

En förbaskat trevlig och enkel rätt att fixa är en Carpaccio på något bra kött slungat tillsammans med citronsaft, ruccola och parmesan. Förr har jag alltid använt bresaola som kött...

/ juni 22, 2011

Sovel Kött & Grill – en ny favorit

För någon vecka sedan när jag hamstrade ost på Mi Piace i Sickla Köpkvarter Magasinet inför helgen upptäckte jag att en ny köttdeli öppnat precis bredvid. För de som inte...

/ maj 27, 2011