Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

Tagg -Piemonte

Tenuta Grillo Tornasole 2004

Inspirerad av att David påtalade vad han skulle ploppa för vin till helgen tog även jag korkskruven i egna händer och öppnade en precis likadan Tornasole 2004 från Tenuta Grillo. Det var efter vår lilla sammankomst  i slutet av februari som vi...

Bruno Giacosa Roero Arneis 2011

Tyvärr finns det inte så många Roero Arneis på Systembolaget, vilket är lite tråkigt för det är ett himla trevligt sommarvin. Fruktigt, blommigt och lite annorlunda – ibland med mandelblomsdoft. På plats i Piemonte hittar du istället alldeles...

Pizza och vin

När endast det enklaste är gott nog. Poppade en Dolcetto d’Alba till valborgspizzan della casa style. Efter att pizzan gått klart i ugnen (hushålls- och comtéost) garnerade jag halva pizzan med Culatelloskinka och den andra med Ventriccina...

Franco Fiorina Barbaresco 1968

Efter den lilla 58-drabbningen häromsistens kunde jag inte hålla mig utan drog korken, halva korken ska tilläggas, ur en Franco Fiorina Barbaresco 1968. Flaskan är ju 10 år yngre än den Fiorinan vi smakade – det var ju dessutom en Barolo...

Who Cut the Cheeze?