Tagg: Piemonte

Tenuta Grillo Tornasole 2004

Inspirerad av att David påtalade vad han skulle ploppa för vin till helgen tog även jag korkskruven i egna händer och öppnade en precis likadan Tornasole 2004 från Tenuta Grillo....

/ april 9, 2013

Osso Buco och ett par barolis anno 1995 och lite cred till Stefan Töpler

Lördagen innan nyåret for jag ut till Sollentuna till Mr T på födiskalas. Med i ryggsäcken var självklart en påse rostade hasselnötter, den langhesiska marmeladen Cugna, en halv Robiola samt...

/ januari 9, 2013

Det är en stor dag för rostade hasselnötter!

Rostade hasselnötter Redan innan jag träffade Roberto på Gattimondo har jag velat importera produkter från Piemonte. Har fattat att vin kanske är lite väl meckigt och vit tryffel är ju...

/ december 14, 2012

Mario Marengo Nebbiolo d’Alba Valmaggiore 2009

Sist vi bodde i La Morra hos Paola blev vi bjudna på middag på More e Macine, en alldeles strålande inrättning där du enkelt och prestigelöst kan äta dig proppmätt...

/ augusti 1, 2012

Casarecce di Grano Capelli med rostade pinjenötter och Vacche Rosse parmesan

Att nötter och pasta passar så bra tillsammans! Kanske inte någon överraskning för många men nu tror jag att det är dags att experimentera med lite olika nötsorter. I denna...

/ juli 31, 2012

Gnocchettini och vitvinsbräserad salsiccia med salvia och Fratelli Revello Gattera 2007

Den första kvällen i La Morra köpte jag lite färsk mini-gnocchi (gnocchettini) från den för området kända pastaproducenten Alfieri samt färsk Salsiccia di Maiale från köttdisken. Även en flarra Roero...

/ juni 11, 2012

Bruno Giacosa Roero Arneis 2011

Tyvärr finns det inte så många Roero Arneis på Systembolaget, vilket är lite tråkigt för det är ett himla trevligt sommarvin. Fruktigt, blommigt och lite annorlunda - ibland med mandelblomsdoft....

/ juni 8, 2012

Pizza och vin

När endast det enklaste är gott nog. Poppade en Dolcetto d'Alba till valborgspizzan della casa style. Efter att pizzan gått klart i ugnen (hushålls- och comtéost) garnerade jag halva pizzan...

/ april 30, 2012

Franco Fiorina Barbaresco 1968

Efter den lilla 58-drabbningen häromsistens kunde jag inte hålla mig utan drog korken, halva korken ska tilläggas, ur en Franco Fiorina Barbaresco 1968. Flaskan är ju 10 år yngre än...

/ april 18, 2012

Påsksöndag med ett gäng 58or

Påsksöndagen var det dags för en mat och vinkväll. Nu var det ett tag sedan det 'gamla' gänget träffades, tror det blir fjärde gången för mig och alltid fantastiskt trevligt....

/ april 14, 2012