Tagg: Pasta

Carls Deli – nya lunchhaket i Hötorgshallen

Så är det äntligen färdigtställt - den lilla 20 platsers pasterian hos Carls Deli. Det är bara att gå dit för att bli italienare för en timme. Är ni ett...

/ december 19, 2013

Återigen parmesankorv med tomatsås och Orecchiette

En av våra mest snabba och populära rätter just nu är parmesankorv med tomatsås och pastan orecchiette eller cavatelli. Alla delar i maträtten är nästan värt ett omnämnande  - även...

/ januari 10, 2013

Oxkindsragu med hemgjord rosmarindoftande papardelle

Så jäkla fancy! Fast det är klart med en arbetsinsats av den här digniteten så torde det vara berättigat (24 h marinering + 6 h i crockpot + knådande av...

/ november 26, 2012

Rustichella d’Abruzzo – en grym pastaproducent

Dyrt alltid gott? Jag har alltid vart lite skeptisk till dyra pastapaket i glättiga förpackningar. Dom där gula paketen vad nu producenten heter (Martinelli?) faller mig inte alls i smaken....

/ november 13, 2012

Casarecce di Grano Capelli med rostade pinjenötter och Vacche Rosse parmesan

Att nötter och pasta passar så bra tillsammans! Kanske inte någon överraskning för många men nu tror jag att det är dags att experimentera med lite olika nötsorter. I denna...

/ juli 31, 2012

Bake My Day recenserar pastaboken som jag kommer köpa å det snaraste!

Måste bara tipsa dig om att gå in på 'Kort om gott' på taffel och läsa denna kokboksrecension. Grymma bilder har han tagit också den jäkeln! *Bilden är snodd från...

/ juni 27, 2012

Pasta pomodori med buffelmozzarella och ett glas Douro 2007

Försommar och balkongbilder. Undrar hur många ggr de där prickarna kommer vara med på bild denna sommar? Måånga gånger... Ibland är det inte dumt med något lättlagat och snabbt ätet....

/ maj 17, 2011

Sommarpastan 2010

Papardelle med gremolata, parmaskinka, rostade pistagenötter och flagad parmesan. En för denna sommar vanligt förekommande maträtt. Kanske inte med parmaskinka varje gång. Inte pistagenötter heller för den delen. Bred pasta,...

/ juli 29, 2010

Ravioli med gorgonzolasås

Eftersom jag blivit väldigt inspirerad av att göra egen pasta kommer här till allas förskräckelse ännu ett litet inlägg. Och på köpet kan jag bidra med en och annan klantighet....

/ december 10, 2008

Canneloni med emmenthaler- och salsicciafyllning

Ja då var det dags igen. Pasta, kära pasta. Det var ju pastafrossa för ett tag sedan och jag lyckades nästan ta ett kort som duger. Numera, såhär på höstkanten,...

/ oktober 20, 2008