Tagg: Parmigiano Reggiano

Allt du inte visste om Parmigiano Reggiano signerat Roberto

För något år sedan träffade jag Roberto Gatti. Roberto arbetar med import i liten skala - bland annat ost, parmesanost särskilt... men inte vilka som helst. Eftersom Roberto är ett...

/ november 11, 2012

Färsk från Korvhantverk korv med sidfläsk, kikärtor, haricoverts och Bianca Modenese

Såg en statusuppdatering från Sovel Kött & Grill i Sickla om de tagit in fläsk från Rocklunda, bland annat alspånsrökt sidfläsk - det är ju himla gott. Så kom jag...

/ augusti 28, 2012

På besök hos en producent av parmesan i Salsomaggiore del 3

Uh, väldigt långt mellan inläggen här numera. Får försöka ändra på det framöver. I maj besökte jag en parmesantillverkare i Salsomaggiore i provinsen Emilia-Romagna. Del 1 och 2 kan du...

/ juli 2, 2012

Parmigiano Reggiano hos La Madonnina i Salsomaggiore Terme i provinsen Emilia Romagna del 2

Salsomaggiore Terme - en av de stora (den största!) klassiska kurorterna i Italien precis vid Apenninernas fot. Att Salsomaggiore blev en kurort beror på de underjordiska fickor som var fyllda...

/ maj 16, 2012

Parmesanosttillverkning hos La Madonnina i Salsomaggiore Terme i provinsen Emilia Romagna

En liten dröm har gått i uppfyllelse. Under mina fyra år som nördig ostbloggare har jag liksom aldrig vågat greppa ämnet parmesanost riktigt. Dels har jag aldrig förstått klasificeringen eller...

/ maj 13, 2012

Parmigiano Reggiano – It’s good to be the king!

Nu när jag fattat att det finns en hel massa olika sorters Parmigiano Reggianos kan ni se fram emot väldigt mycket om just den lilla osten framöver! För det är...

/ april 10, 2012