Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

Tagg -Italien

Taleggio – Lombardiets stolthet

Taleggio – en italiensk favorit. En av många kanske ska tilläggas. Osten kommer inte långt ifrån den flygplats du landar på när du åker med RyanAir till Milano.. just det Bergamo. Till alla Glenn därute kan ju tilläggas att Bergamos...

Grana Trentino

En Parmigiano eller en grana i alla ära men ibland måste man ju förnya sig lite. Gled förbi A Tavola på odengatan en fredag efter jobbet för att köpa det obligatoriska helggodiset. Jag fick lite godsaker med mig hem, bland annat en ost från Segno di...

Pancetta – Fett gott!

Jag kan inte påstå att jag är så bevandrad i pancettans underbara värld. Tycker mest ”baconet” ser väldigt köttsnålt ut, mest strimmor av kritvitt fett. Min lokala månglare av bland annat pancetta försökte upplysa mig om att: -Visst, det...

Buuhu… snart är den slut!

Snart är favoritoljan slut.. endast några få droppar kvar av det gröna guldet med gula inslag. Doften är inte så mycket sommaräng som den sicilianska oljan jag brukar använda utan mer tomatig med stor pepprig avslutning. Syran är hög och fungerar...

Tryffelsalami

Enkelt förklarat är salami inget annat än slankt kött och fett blandat med salt och peppar och tryckt i en naturtarm. Låter kanske inte så himla gott eller hur?

Who Cut the Cheeze?