Tagg: Italien

Paolas vin direkt hem till dörren

När jag var i Piemonte och bodde nära den lilla staden La Morra hos Paola (som är svenska) på vingården Fratelli Revello i Frazione Annunziata slogs jag av tanken på...

/ december 4, 2010

Pietro Rinaldi i Madonna di Como

Efter en vecka av sköna möten med människor som gillar samma sak (ost/mat/vin) som en själv är det lätt att bli lite bortskämd. Jag undrar, kan det bli bättre, om...

/ november 4, 2010

Ceretto – wine and culture

Efter ett par besök hos diverse små vinproducenter i Barolo är det kul och intressant att få besöka en stor producent. Cirka 1 miljon flaskor stor sådan. Ceretto Azienda Vitivinicole...

/ november 3, 2010

B&B Fratelli Revello

Efter stor språkförbistring är det skönt att få prata svenska. På vingården Fratelli Revello bor Paola tillsammans med Carlo - en av revellobröderna. Paula är svenska och det gör att...

/ oktober 26, 2010

Salone del Gusto i Turin – 100:e inlägget

Otroligt. Löjeväckande. Mycket folk. Mycket mat. Mycket vin. Öl och prosciutto i mängder. Otroligt mycket ost. Trevliga människor (oftast). Enotecan på Salone del Gusto; Banca del Vino = betala 50€...

/ oktober 23, 2010

Piemonte på hösten…

Sitter på en vingård i La Morra i Piemonte och sippar på gårdens Barolo från 1999 helt ensam i den lilla matsalen (kl är 20). Gården Cascina Ballarin drivs av...

/ oktober 22, 2010

Vamonos Barberas!

Druvan Barbera ger ett snabbmognande vin som bara doftar och smakar mörka surkörsbär med skärande syra, innehållande en ansenlig dos metanol!? Nja, inte riktigt. Tomas, den vandrande encyklopedin vad gäller...

/ september 12, 2010

Ost i och på maten

Vilken annan rätt är så beroende av en väldigt speciell ost som ingrediens och garnityr som risotto? Rätten som egentligen innebär att koka in buljong i ris och sedan tillsätta...

/ augusti 11, 2010

Mascarello Langhe Rosso Status 1999

Många vininlägg nuförtiden. Alltsedan Carlo lockade med ett gäng viner från den legendariske traditionella producenten via 'ugemailen' har jag suktat efter att få knäppa en av dessa åldringar. Nu blev...

/ augusti 6, 2010

Sommarpastan 2010

Papardelle med gremolata, parmaskinka, rostade pistagenötter och flagad parmesan. En för denna sommar vanligt förekommande maträtt. Kanske inte med parmaskinka varje gång. Inte pistagenötter heller för den delen. Bred pasta,...

/ juli 29, 2010