Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

Tagg -Italien

Paolas vin direkt hem till dörren

När jag var i Piemonte och bodde nära den lilla staden La Morra hos Paola (som är svenska) på vingården Fratelli Revello i Frazione Annunziata slogs jag av tanken på att aldrig kunna avnjuta vinerna hemmavid. Det går ju att utföra en privatimport av...

B&B Fratelli Revello

Efter stor språkförbistring är det skönt att få prata svenska. På vingården Fratelli Revello bor Paola tillsammans med Carlo – en av revellobröderna. Paula är svenska och det gör att det känns lite som hemma. Ett gäng svenskar är här också men...

Vamonos Barberas!

Druvan Barbera ger ett snabbmognande vin som bara doftar och smakar mörka surkörsbär med skärande syra, innehållande en ansenlig dos metanol!? Nja, inte riktigt. Tomas, den vandrande encyklopedin vad gäller norditalienska viner bjuder in och ställer...

Ost i och på maten

Vilken annan rätt är så beroende av en väldigt speciell ost som ingrediens och garnityr som risotto? Rätten som egentligen innebär att koka in buljong i ris och sedan tillsätta parmesan. Men det finns ju väldigt många sätt. Såg Solens mat på SVT...

Mascarello Langhe Rosso Status 1999

Många vininlägg nuförtiden. Alltsedan Carlo lockade med ett gäng viner från den legendariske traditionella producenten via ‘ugemailen‘ har jag suktat efter att få knäppa en av dessa åldringar. Nu blev det inte fler av denna variant...

Sommarpastan 2010

Papardelle med gremolata, parmaskinka, rostade pistagenötter och flagad parmesan. En för denna sommar vanligt förekommande maträtt. Kanske inte med parmaskinka varje gång. Inte pistagenötter heller för den delen. Bred pasta, gremolata och parmesan...

Who Cut the Cheeze?