Tagg: Italien

Carls Deli – nya lunchhaket i Hötorgshallen

Så är det äntligen färdigtställt - den lilla 20 platsers pasterian hos Carls Deli. Det är bara att gå dit för att bli italienare för en timme. Är ni ett...

/ december 19, 2013

Parmesanosttillverkning hos La Madonnina i Salsomaggiore Terme i provinsen Emilia Romagna

En liten dröm har gått i uppfyllelse. Under mina fyra år som nördig ostbloggare har jag liksom aldrig vågat greppa ämnet parmesanost riktigt. Dels har jag aldrig förstått klasificeringen eller...

/ maj 13, 2012

Fontanafredda Barolo 1985

Ett ängsligt väntande - det var ju för billigt för att vara sant. Enligt säljaren på ebay postade han paketet den 8 februari och igår frågade jag en aning försynt...

/ februari 17, 2012

Giuseppe Rinaldi i Barolo och Massolino i Serralunga

Cantina Giuseppe Rinaldi Cantina Giuseppe Rinaldi åker du förbi precis när du lämnar den lilla byn Barolo på väg mot Montforte d'Alba. Rinaldiklanen går tillbaka fem generationer tills slutet på...

/ juli 27, 2011

Pasta pomodori med buffelmozzarella och ett glas Douro 2007

Försommar och balkongbilder. Undrar hur många ggr de där prickarna kommer vara med på bild denna sommar? Måånga gånger... Ibland är det inte dumt med något lättlagat och snabbt ätet....

/ maj 17, 2011

Burratina Di Corato

Ja, di där italienarna alltså. Vad sägs om en sorts mozzarella fast på ett lite mer syndigt vis. Burrata är en sorts färsk buffelmozzarella injicerad med grädde. Ytterhöljet är gjort...

/ april 20, 2011

Doyouwine?

När jag semestrade/var på studiebesök i Piemonte-regionen i oktober 2010 träffade jag Albas ledande, men mycket lilla, webbyrå: BluLab. Det visade sig snabbt att människorna var lika frälsta som jag...

/ mars 21, 2011

Testun Al Barolo – berusad ost

Det finns ett antal produkter som drar nytta av vinframställningens restprodukt: marmelader, ripasso-vin, sprit och som tur är ost. Testun Al Barolo marinerad och lagrad i pressrester från Barolo-produktionen. Den...

/ januari 15, 2011

Aglianico i variation

Även om jag gillar fransk ost föredrar jag vin från Italien just nu. För ett tag sedan var det Viniks sköna gröna viner, främst från Languedoc i sydfrankrike som med...

/ januari 2, 2011

Pecorino och tryffelhonung

Att ost och honung kan vara så gott! Välj en valfri pecorino och köp en liten burk av denna gudomliga honung så är himlen nära. Självklart går det att gnaga...

/ december 19, 2010