Tagg: Hårdost

Comté vs Beaufort d’Alpage

Det blev visst värsta uppehållet. Fast jag har inte haft någon semester. Tvärtom. Jag har hunnit med massor av annat som till exempel att byta blöjor, gjort gulaschgryta på 2.5 kg...

/ oktober 6, 2011

Tyska viner till Comté

Det finns ju annan Pinot Noir än den som odlas i Bourgogne, Frankrike. Vinerna är i alla fall bra mycket billigare någon annanstans än i just Bourgogne. Jag har tidigare...

/ juli 1, 2011

Äntligen vår och dags för årets skönaste vin till ost

Väntan är över! I april och maj släpptes två viner från kommunen Arbois i departementet Jura i östra Frankrike (Franska Alperna) på systembolaget. Ett vitt vin från Jura är minst...

/ maj 8, 2011

Testun Al Barolo – berusad ost

Det finns ett antal produkter som drar nytta av vinframställningens restprodukt: marmelader, ripasso-vin, sprit och som tur är ost. Testun Al Barolo marinerad och lagrad i pressrester från Barolo-produktionen. Den...

/ januari 15, 2011

Comté och en Pinot från Nya Världen

När vin och ost kostar lika mycket uppstår kärlek. Läs mer

/ september 12, 2010

Grana Trentino

En Parmigiano eller en grana i alla ära men ibland måste man ju förnya sig lite. Gled förbi A Tavola på odengatan en fredag efter jobbet för att köpa det...

/ oktober 12, 2008

Mimolette – Ost eller morot?

En ost som har samma färg som en morot? What's with that? Mimolette  - Boule de Lille Osten Mimolette tillverkas på nästan samma vis som en Edamer. Det var under...

/ september 20, 2008

Tomme de Savoie

Sort: Komjölk Ursprung: Savoien, Frankrike Osten Tomme de Savoie är en trevlig bekantskap. En halvhård, relativt smal ost med mild bred smak. Under tidigare århundraden betraktades den dock som den...

/ september 7, 2008