Tagg: Gattimondo

Il Casello Malvasia Frizzante – perfekt till charkuterier från Emilia-Romagna

Kul att lära sig nåt nytt! Långlagrad parmaskinka av bättre kvalitet har ofta stor animalisk smak med en fin nötig och lite sötaktig ton. Tycker det är svårt att matcha...

/ november 18, 2013

Torta Fritta-kväll hos Bertazzoni 4 dec

Emilia-Romagna är känt för sin utsökta matkultur och området kallas ofta Italiens skafferi. Här tillverkas Prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano, olika salamis och Aceto Balsamico di Modena utav högsta kvalitet...

/ november 12, 2013

Paolo Bea, Tenuta Grillo, Bressan…

Tänkte jag skulle gräva lite djupare ned i torsdagskvällens övning, du vet den som innebar smuttande på italienska viner och gottande av italiensk mat.  Hela Terra del Vino-grejen kom sig...

/ mars 6, 2013

Terra del Vino – en annan nätvinhandel

I onsdags och torsdags besökte Angelo Coluccia Sverige för att tillsammans med en hoper förväntansfulla vinintresserade smaka igenom Italien i Bertazzonis showroom (TACK!). Angelo är en entusiastisk och väldigt professionell...

/ mars 3, 2013