Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

Tagg -Frankrike

Comté vs Beaufort d’Alpage

Det blev visst värsta uppehållet. Fast jag har inte haft någon semester. Tvärtom. Jag har hunnit med massor av annat som till exempel att byta blöjor, gjort gulaschgryta på 2.5 kg högrev från Sovel samt flyttat ur ett kontor och in i nästa lilla...

Banon från Provence

Banon från Provence

Mången ost har passerat denna blogg. Mången ost har inte smakat lika bra som denna. Ett krämigt inre med vit möglig yta döljd av tre löv från kastanjeträdet. De kan göra sin ost i Provence det är en sak som är säker. Vinet till är inte helt oväntat...

Domaine Laguerre Altitude 540 2006

Efter att överdoserat vin från Piemonte är det skönt med lite variation bland druvjuicerna. Cabernet Sauvignon – världens mest kända druva hör inte till vanligheterna på vårt middagsbord, särskilt inte en dylik från Rousillon-regionen i södra...

Bonde de Sologne

En liten ost köpt på Androuet. Återigen denna Androuet… Denna sotade getosthar fått sitt namn från sin form och ursprung. Formad likt ett litet vinfat och osten kommer från den täta skogen i centrala Frankrike som bär namnet Sologne –...

Sauvignon Blanc och getost

Som jag säkert nämnt är ett vin tillverkat på druvan Sauvignon Blanc alldeles, alledeles underbart till en bit getost. För några dagar sedan var jag i närheten av Androuet på Nybrogatan och som ostnörd hamnar jag alltid i ostbutiken vare sig jag...

Who Cut the Cheeze?